Heren 1 ook te sterk voor Kratos ’08

Ze moesten er afgelopen zaterdag in de Boorsmazaal hard voor knokken, maar de mannen van Heren 1 versloegen Kratos ’08 uiteindelijk met 3-2. En als H1 wat scherper aan de wedstrijd was begonnen, had een betere uitslag er zomaar ingezeten.

Woedend was Bart na afloop van de eerste set op zijn mannen. “Het was allemaal veel te slap en afwachtend en de blokkering was in de eerste set gatenkaas”, analyseerde hij na afloop van de wedstrijd. H1 startte inderdaad niet erg sterk en de bezoekers uit Delft (vorig seizoen gedegradeerd uit de Regiodivisie) trokken meteen het initiatief naar zich toe (2-6). Onder aanvoering van uitblinker Jelle begonnen onze heren iets beter te draaien, maar dichterbij dan 20-22 kwam RVV niet. Kratos ’08 maakte de hele wedstrijd slim gebruik van de afwezigheid van de Ken en Lex en trok de set met 22-25 over de streep.

De donderspeech van Bart miste zijn uitwerking niet in de tweede en derde set. Met als belangrijkste wapenfeit dat de blokkering op met name de buitenkant nu wel potdicht zat, tot tevredenheid van de trainer. “Ik heb in de tweede set zeker acht killblocks geteld, dat was het belangrijkste verschil met de eerste set.” Daarnaast speelde spelverdeler Ron een ijzersterke wedstrijd, hij maakte steeds de juiste keuze en bracht zijn aanvallers daarmee vaak in scoringspositie. Vooral buitenaanvallers Jelle en Gert zorgden voor veel punten, maar ook gelegenheidsmiddenman Erik kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Na winst in set twee (25-16) en drie (25-18) leek het beste er wel af bij de Delftenaren, maar dat bleek schijn. Waar H1 in de vierde set halverwege een zwakke fase had en met name serverend niet thuis gaf, kon Kratos wel de servicedruk weer opvoeren en wonnen de bezoekers de vierde set wel erg eenvoudig (16-25).
En dus was opnieuw een vijfde set nodig en net als een week eerder tegen Delta lukte het bij H1 nu opeens allemaal weer wel. Samuel liet zien dat zijn service een geducht wapen is en Jelle knalde weer de ene na de andere bal dwars door het blok van Kratos. Bij de veldwissel hadden de bezoekers het eigenlijk al opgegeven (8-2), waarna H1 de set snel afmaakte (15-5).

Komende zaterdag speelt H1 opnieuw een thuiswedstrijd, in de Boorsmazaal is rivaal Leython DC H1 uit Leiderdorp om 17.00 uur de tegenstander. Komt allen!

Dames 1

Dames 1 had zich de start van de competitie afgelopen zaterdag heel anders voorgesteld. In Noordwijk werd met 4-0 verloren van NOVO D1. Setstanden waren 25-22, 25-21, 25-16 en 25-21.

Reactie niet mogelijk.