Heren 1 ook te sterk voor Liusna

Heren 1 wonnen afgelopen vrijdagavond in Lisse met 1-3 van Liusna H1. Ondanks het setverlies staan de mannen nu zelfs iets steviger aan kop van de 1e klasse.

Het was wel een bittere pil, het onnodige verlies van de eerste set. Na een haperend begin werd Liusna stevig onder druk gezet door Martin, die een serie van negen punten neerzette met zijn service (2-9). Het antwoord van Liusna kwam meteen, de Lissese formatie speelde onbevangen en blokkeerde vooral uitstekend. Eén servicebeurt later stond de thuisploeg gewoon twee punten voor (12-10). Heren 1 speelde naarmate de set vorderde steeds meer tegen zichzelf en stapelde fout op fout. Dat deed het arbitrale duo ook, waarbij niet één discutabele beslissing in het voordeel van RVV was. De combinatie van frustratie daarover en vooral het eigen matige spel zorgde ervoor dat Liusna zomaar de eerste set naar zich toetrok met 25-23.

Dat moest anders, donderde Bart in aanloop naar set twee. Het ging gelukkig ook anders. Met meer risico in de eigen service, slimmer aanvalsspel en een ontketende Ken op het midden werd Liusna overdonderd en bouwde heren 1 snel aan een geruststellende voorsprong van acht punten. Omdat RVV daarna (net als de zich prima herstellende arbitrage overigens) een redelijk niveau kon vasthouden, kwam het klasseverschil tussen de koploper en de nummer 9 duidelijk naar voren. De tweede set was een simpele prooi voor RVV (17-25).

De derde set kende weer een wat spannender verloop, vooral ook omdat Liusna bij vlagen prima volleybal liet zien waar RVV moeite mee had. Maar op de beslissende momenten toonden de mannen van Bart waarom het team een belangrijke kandidaat is voor de bovenste plaats aan het eind van de rit. Ron vond op het juiste moment de scorende aanvallers en op 20-24 had RVV vier setpoints te pakken. Twee werden er weggewerkt, de derde was raak en betekende een 1-2 voorsprong (22-25).

De vierde set was eigenlijk een kopie van de tweede. RVV kwam nooit echt in de problemen en Erik liet met zijn sterke pass en handige aanval nog even zien waarom de Katwijkse volleybaltrots met hem een belangrijke kracht verliest. Op 19-24 gunde Ron hem dan ook de eer de wedstrijd binnen te 'slaan', wat de Rijnsburgse wereldreiziger met verve deed (19-25).

Voor H1 staat komende zaterdag 10 november een pittige wedstrijd op het programma, de koploper ontvangt in de Boorsmazaal Castellum H2. De Alphenaren draaien uitstekend mee, staan op de vierde plaats en verloren afgelopen weekend maar net van nummer twee VollingGo H2 uit Gouda (2-3). Het spektakel begint om 17.00 uur, komt allen!
 

Reactie niet mogelijk.