Heren 1 ook veel te sterk voor VCO

Een gehavend Heren 1 versloeg afgelopen vrijdag zonder al te veel moeite VCO H1 in eigen huis (0-4). Door de zege en de verrassende nederlaag van Zovoc tegen Sovicos H3 is RVV weer koploper in de 1e klasse.

Zonder de afwezigen Jeroen en Martin en de voorlopig nog geblesseerde Leander had Bart weinig keuzemogelijkheden. Omdat hij precies zes spelers overhield, zaten jeugdspelers Samuel en Lex op de bank. Van de personele moeilijkheden was tijdens de wedstrijd echter weinig te merken. RVV startte zeer geconcentreerd en dankzij sterk serveerwerk hadden de mannen als snel een ruime voorsprong te pakken. Slimme ballen werden afgewisseld met harde klappen en dat betekende een ruime setoverwinning (14-25).

Ook in het begin van de tweede set leek er weinig aan de hand. Steeds had RVV een voorsprong van vier punten, totdat na een kleine inzinking VCO halverwege (14-13) zomaar op voorsprong stond in de set. Erik zorgde er met een prima serviceserie voor dat het scorebord weer goed stond en in de aanval waren Ken en vooral Jelle niet te houden voor de blokkering van de Oegstgeesters. Toch kwam VCO nog wel dichtbij, maar de heren hielden het hoofd koel en lieten zien dat er ook mentaal een stap voorwaarts is gezet (23-25).

Het bleek achteraf het enige spannende deel van de wedstrijd tussen twee gehavende teams, want ook VCO kampt met een aantal blessuregevallen. In de eerste competitiewedstrijd werden twee spelers per ambulance afgevoerd, een aderlating voor de oosterburen. VCO liep in de laatste twee sets volledig achter de feiten aan. Jelle had deze avond gouden handjes, op de diagonaal scoorde hij werkelijk alles. En omdat ook de rest van het team de taken goed uitvoerde en zelden te betrappen was op een fout, kwamen de heren niet meer in de problemen. De derde set kon VCO RVV nog een beetje bijhouden (19-25), in de vierde set was er helemaal geen houden meer aan (8-25). Ook jeugdspelers Lex en Samuel mochten nog een paar punten meespelen, waarbij Samuel zijn debuut maakte in heren 1.

Prachtig moment was één van de laatste punten van de wedstrijd. Bart had beloofd dat bij een ruime voorsprong Lex en Samuel mochten invallen ("Het is jullie schuld als zij niet spelen") en heel gehoorzaam bouwden de heren aan een ruime voorsprong. Ron was zelfs heel erg gehoorzaam en serveerde het ene na het andere punt binnen. Tot wanhoop van de beide jeugdspelers, die hun speelminuten alsnog in rook zagen opgaan omdat pas na de servicebeurt van Ron gewisseld zou worden. Bij 6-23 was het dan toch zover. De pass uit een service op Samuel vloog hard en laag richting Lex, die de bal redde en het punt werd alsnog gescoord. De meesten konden zich echter niet aan de indruk onttrekken dat het een bewust samenspel van beide jongelingen was, die als wraak voor hun late invalbeurt elkaar gewoon nog even de bal wilden toespelen… 🙂

Komende zaterdag speelt heren 1 voor de beker tegen Aspasia H2, het team waartegen RVV onlangs ook al speelde in competitieverband. Toen werd het een eenvoudige 4-0-overwinning, de heren uit Koudekerk zullen gebrand zijn op revanche. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 16.30 uur.

Reactie niet mogelijk.