Heren 1 op drempel kampioenschap

Het kampioenschap kan Heren 1 nauwelijks nog ontgaan. Onze mannen wonnen in de eigen Boorsmazaal eenvoudig met 4-0 van Timios H2, waardoor komende zaterdag 13 april een 4-0-zege op het al gedegradeerde Donar H1 voldoende is voor de titel.

De tegenstander uit Waddinxveen/Boskoop heeft nog altijd een theoretische kans om degradatie te ontlopen en maakte het de andere topteams in de 1e klasse onlangs erg lastig. Van onderschatting was daarom geen sprake bij RVV, des te meer van nervositeit. Vooral aan het begin van iedere set hadden de mannen van coach Bart moeite om in het spel te komen. Toch kwam de overwinning geen moment in gevaar, omdat Heren 1 steeds weer op tijd bijschakelde.

In de eerste set ging het tot 5-5 gelijk op, daarna bleef het gaatje lange tijd niet groter dan drie punten omdat RVV te veel servicefouten maakte. Uiteindelijk zorgde Gert met een goede serie voor een marge van zes punten, waarna onze mannen het verschil uitbouwden naar 25-14.

Hiermee is eigenlijk het verhaal van iedere set verteld, waarbij Timios nog het langst bij kon blijven in set twee (25-18). H1 kwam zomaar met 1-5 achter maar bij 10-10 maakte Ard met zijn service het leven van de Timios-passers zo zuur dat er nauwelijks nog een fatsoenlijke pass werd gegeven. De derde set richtte de thuisclub – overigens zonder geweldig volleybal – toch een kleine ravage aan bij Timios (25-13) en ook de laatste set was na de gebruikelijke haperende start toch nog snel binnen (25-17). Waarmee Heren 1 zich zo goed als verzekerde van een kampioensfeest in de eigen Boorsmazaal!

Komende zaterdag 13 april is 4-0 winnen van rode lantaarn Donar H1 sowieso voldoende voor het kampioenschap. Het aantal gewonnen sets wat nodig is om kampioen te zijn, kan vrijdag 12 april alleen nog naar beneden worden bijgesteld, omdat Zovoc dan in Leiderdorp Leython DC H3 ontmoet. Ieder punt dat de Zoetermeerders dan verspelen, betekent een set minder moeten winnen voor RVV.

De kampioenswedstrijd in de ongetwijfeld afgeladen volle Boorsmazaal begint om 17.00 uur. Wethouder Wim van Duijn van sport zal bij het behalen van het kampioenschap de beker overhandigen. Hierbij is iedereen uitgenodigd om dit feest met Heren 1 mee te vieren. Laten we met z'n allen zorgen voor een fantastische volleybalmiddag en Heren 1 naar één van de mooiste hoogtepunten van het RVV-jaar schreeuwen en toeteren!

Reactie niet mogelijk.