Heren 1 op wilskracht langs Leython DC H3

Het slot van de competitie in de 1e klasse waarin Heren 1 uitkomt, wordt iedere week spannender. Onze mannen bogen zaterdag tegen Leython DC H3 op wilskracht een 1-2-achterstand toch nog om in winst (3-2), maar zagen nummer twee VollinGo H2 naderen tot op drie punten.

Een miniem gaatje dus nog maar. Het zag er in de eerste set overigens helemaal niet naar uit dat RVV zich danig in de problemen zou werken. Gesteund door het thuispubliek en ijzersterke serviceseries van Ron en Gert bouwde H1 aan een ruime voorsprong en hield die vast tot het einde (25-15).

Toch begonnen de problemen zich al af te tekenen aan het eind van de eerste set, toen de ervaren Leiderdorpers het enorme gat nog een behoorlijk stuk dichtten. Onze mannen konden het verschil in de tweede set niet meer maken, voornaamste reden was het wegvallen van de service. Zeer verrassend pakten de bezoekers de tweede set met 22-25.

De derde set was er eentje om snel te vergeten. H1 keek al meteen tegen een 1-6-achterstand aan, ging tegen zichzelf volleyballen en maakte het Leython daarmee wel erg makkelijk. De frustratie nam toe, de passing zakte naar een bedenkelijk niveau en omdat het tegen degradatie vechtende Leython ook nog een uitstekende dag had, kwamen de mannen van Bart de snel opgelopen achterstand niet meer te boven (17-25).

Het was twee sets te laat, maar de over-mijn-lijk-mentaliteit kwam in de vierde set plotseling bovendrijven. Er werd geknokt voor ieder bal, de passing was weer prima verzorgd en Ron kon mede daarom zijn gevaarlijke middenaanvallers Ken en Jeroen veelvuldig in het spel betrekken. De set werd probleemloos gewonnen (25-15) en ook in de beslissende vijfde set zette RVV door. Wilskracht, slim volleybal en prima services bleken de juiste ingrediënten voor een benauwde 3-2-zege, omdat ook de laatste set voor H1 was (15-12).
 
Met nog vier wedstrijden voor de boeg is VollinGo H2 uit Gouda voorlopig de grootste concurrent van RVV H1 in de strijd om het kampioenschap. Komend weekend is H1 vrij, maar op zaterdag 23 maart staan beide kemphanen tegenover elkaar in Gouda. De wedstrijd in sporthal De Zebra begint om 17.30 uur. Dat het een zware klus wordt, mag duidelijk zijn. Daarom een oproep aan iedereen in de vereniging om achter onze heren te gaan staan (of zitten). Zo ver is Gouda niet… 😉

Reactie niet mogelijk.