Heren 1 pakt volle winst tegen buurman VCO

Het was geen geweldig volleybal wat Heren 1 zaterdag in de eigen Boorsmazaal liet zien tegen de Oegstgeestse buren van VCO H1. Het was wel bijzonder effectief, met een 4-0-overwinning tot gevolg.

De eerste twee sets hadden een vergelijkbaar patroon met een gelijkopgaand begin, waarna een tussensprintje van onze mannen voldoende was om de set zonder problemen te winnen. In de eerste set kwam dat sprintje vrij laat, pas rond de twintig maakte H1 het definitieve verschil (25-20). Wat toen al opviel was dat VCO zich wel heel erg vaak (en ook heel vaak onterecht) benadeeld voelde door de scheidsrechter.

Feit is dat VCO daarmee vooral zichzelf benadeelde en dat is tegen Heren 1 niet handig. De mannen beschikken over een prima gevoel voor de belangrijke momenten en sloegen ook in de tweede set genadeloos toe op het juiste moment. Het gaatje werd dit keer al vroeg gemaakt en (van 5-4 naar 10-5) en de het team van coach Bart speelde de set koelbloedig uit (25-19).

In set nummer drie liep H1 langzaam weg bij VCO, waarbij de frustratie zich vooral weer richtte op de scheidsrechter en enkele Oegstgeestenaren nadrukkelijk naar een gele kaart solliciteerden. Zover kwam het niet, de setwinst van RVV kwam echter ook geen moment meer in gevaar (25-17).

Het niveau zakte in de laatste set wat weg bij H1, terwijl VCO eindelijk in de gaten kreeg dat concentratie op het eigen spel veel meer kans geeft op setwinst dan ieder punt aan te vechten. De gasten lieten eindelijk zien dat ze prima kunnen volleyballen en namen een kleine voorsprong. Die voorsprong bleef lang staan, pas na een uitstekende invalbeurt van jeugdspeler Samuel (JB1!!) waren onze mannen weer helemaal bij. Op het enige setpoint van VCO (23-24) liet Martin maar weer eens zien waarom hij een belangrijke aanwinst is voor H1 en spijkerde de bal vanachter de drie meter in het veld van VCO. Twee spannende rally’s daarna betekenden twee punten voor RVV, waarmee ook de vierde set binnen was voor de thuisclub (26-24).

In de strijd om de bovenste plaatsen deed Heren 1 uitstekende zaken, aangezien de beide concurrenten VollinGo en Zovoc dit weekend respectievelijk 1 en 2 punten lieten liggen. Met een wedstrijd meer gespeeld is het gat nu 9 en 10 punten, komend weekend kunnen de mannen achterover leunen en hopen dat eenzelfde scenario zich opnieuw voltrekt. Op woensdag 13 februari staat de kwartfinale van de regionale beker op het programma, H1 speelt dan uit tegen Liusna H1. De wedstrijd in de Lissese sporthal Ter Specke begint om 21.15 uur. De competitie wordt pas weer hervat op zaterdag 23 februari, dan is Liusna te gast in de Boorsmazaal.

Reactie niet mogelijk.