Heren 1 raakt op stoom en gunt VCS geen punt

Waar bij de mannen van H1 afgelopen donderdagavond in Sassenheim een pittige wedstrijd werd verwacht tegen promovendus VCS, behaalde ons vlaggenschip uiteindelijk een ruime zege (0-4). Maar gemakkelijk ging het zeker niet.

Ondanks de mooie derde plaats op de ranglijst in de Promotieklasse heeft H1 de topvorm namelijk absoluut nog niet te pakken. Een oud euvel speelde de mannen van Bart met name in de eerste en laatste set parten: de ‘slow start’. Heren 1 had tegen VCS veel tijd nodig om op gang te komen. In de eerste set was het gaatje dankzij een sterke serviceserie van Ken echter al snel weer een voorsprong, maar de thuisclub stond voor de ontmoeting in punten niet voor niets gelijk met RVV en knokte terug. Bij 23-24 has de set gedaan moeten zijn toen Erik de bal slim via het blok scoorde, maar dat was de scheidsrechter even ontgaan. Spelverdeler Ron wist met Martin zijn scorende man echter twee keer feilloos te vinden (24-26).

Ook in de tweede set werd het weer onnodig spannend. Met veel servicedruk schakelde RVV de middenaanval van VCS nagenoeg uit en hadden onze mannen onder leiding van Erik (hij speelde een sterke wedstrijd tegen zijn oude club) al snel een ruime voorsprong. Maar ook die was niet genoeg om de set eenvoudig over de streep te trekken. Met harde sprongservices werd RVV onder druk gezet en weer volgde een spannende ontknoping. Juist op tijd werkte H1 zich onder de druk vandaan en maakte de set alsnog af (23-25).

Er leek iets geknakt bij VCS, want de Sassenheimers kwamen in de derde set nauwelijks nog tot fatsoenlijke aanvallen. Bart hield zijn mannen echter scherp, want een ruime voorsprong bleek niet zomaar setwinst te betekenen. De middenaanval met Lex en Ken liep prima en ook Samuel pikte zijn puntjes mee (18-25).

Of het nu gemakzucht was of de kracht van VCS, feit was dat in de laatste set RVV ineens achter de Sassenheimers aan moest. Tot 18-13 was er voor de thuisclub geen vuiltje aan de lucht om toch nog een puntje aan de streekderby over te houden, totdat Gert de passing van VCS weer serieus onder druk zette. De achterstand slonk snel, mede dankzij de goede blokkering van Ken en Ron en het uitstekende verdedigingswerk van libero Martijn. Pas op 18-21 deed VCS iets terug en werd het een spannende slotfase. Waar de topvorm nog niet is bereikt door RVV, kwam een andere kwaliteit wel tot uiting: het ‘killen’ van de set. Op 23-24 vond Ron op de buitenkant Verheij, die met een dreun de 23-25 en dus de 0-4-overwinning op het scorebord zette.

Komende zaterdag zijn de mannen van H1 vrij, op zaterdag 25 oktober wacht opnieuw een grote uitdaging. Dan komt koploper Punch H1 op bezoek in de Boorsmazaal. De wedstrijd tegen de studenten uit Delft begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.