Heren 1 veegt vloer aan met Punch

Eens te meer bleek afgelopen zaterdag dat ons Heren 1 in de eigen Boorsmazaal moeilijk te kloppen is. Nummer 3 van de ranglijst Punch H1 uit Delft werd gebruikt als bezem om de vloer mee aan te vegen (4-0).

Waar vooraf een lastige klus werd verwacht, was er echter geen vuiltje aan de lucht voor het team van Bart. De coach kon rustig achterover leunen en zien hoe de bezoekers vanaf het eerste punt onder zware druk werden gezet door de sterke service van zijn lange mannen. Tel daarbij op dat de passing bij H1 de hele wedstrijd zeer degelijk was, dat Ken weer in topvorm was en Erik (ditmaal op de diagonaal geposteerd door de blessure van Martin) dat al weken is en enkele belangrijke ingrediënten voor de ruime overwinning zijn genoemd. Erik begon overigens op de bank. Jelle speelde een prima eerste set, maar Bart zag ondanks de ruime winst (25-15) toch reden om te wisselen.

Het maakte voor het wedstrijdbeeld niets uit. Onze mannen waren heer en meester en kwamen geen moment in de problemen. Punch kreeg alle hoeken van het veld te zien. Ron kon regelmatig de blokkering zoek spelen en deed dat met verve. In de tweede set kwam Punch nog het dichtst in de buurt van de twintig punten (25-18), maar geen moment had iemand op de goed gevulde tribunes het idee dat onze mannen in de moeilijkheden zouden komen. Heren 1 speelde daarvoor te degelijk en de tegenstand van Punch was te zwak.

Ook de derde (25-15) en vierde set (25-16) was het regelmatig genieten geblazen voor het thuispubliek na bijvoorbeeld weer een keiharde score van Ken (meestal voorafgegaan door een perfecte pass van Leander, Gert of Ard) of een lepe bal van Erik. Het enthousiasme van spelers en publiek sloeg steeds weer op elkaar over. Twee momenten in de laatste set spraken met name tot de verbeelding. De eerste zorgde voor grote hilariteit, toen Ken een keiharde sprongservice zeker een meter uit sloeg, maar de spelverdeler van Punch geen kans meer zag de bal te ontwijken en het punt dus alsnog voor RVV was. De andere was op 24-16, toen de kort daarvoor ingevallen jeugdspeler Samuel (15 jaar) de eer van het laatste punt kreeg en slim via het blok scoorde.

Komende vrijdag speelt H1 de uitwedstrijd bij Leython DC H2 in Leiderdorp. In de voorbereiding werd dit team verslagen, maar dat biedt uiteraard geen enkele garantie op een goede afloop. De wedstrijd in de Bloemerd begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.