Heren RVV neemt eerste horde in de Nationale Beker

Ruim zes maanden na de magistrale overwinning op Servia en het abrupte einde van de competitie dat daarop volgde, mochten de Katwijkse volleybalmannen eindelijk weer een officiële (beker)wedstrijd spelen. Het eerste herenteam van City Bril Krimpen (tweede divisie) werd met 1-3 het eerste slachtoffer van het nieuwe seizoen.

Op papier was RVV – net gepromoveerd naar de eerste divisie – de favoriet. Krimpen speelt immers een divisie lager, alleen was dat in de beginfase van de wedstrijd nog niet zichtbaar. RVV worstelde met de opdrachten van trainer/coach Walleze en met zichzelf. Servicefouten stapelden zich op en slordigheden in alle andere facetten van het spel zorgden voor een licht overwicht voor de heren uit Krimpen. Door een krappe bezetting kende Walleze weinig mogelijkheden om te wisselen, dus time-outs moesten uitkomst bieden. RVV speelde weliswaar niet slecht, maar benutte simpelweg niet alle kwaliteiten binnen het team. RVV speelde gewoon veel te gespannen. Halverwege de eerste set wist RVV steeds beter de ontspanning te vinden en kondigde het herstel zich aan. RVV eindigde sterk en drukte tijdig en sterk door (22-25).

In tweede set was het allemaal veel overtuigender. Wellicht ook omdat er werd geschoven in de opstelling. Rovers wisselde van de midden- naar de buitenpositie en Noest maakte de omgekeerde beweging. En Ard de Mooij nam de spelverdelerspositie over van zijn broer Ron. Met name de aanvalskracht op de buitenpositie zorgde voor veel extra scores. Met ruime voorsprong werd ook de tweede set een prooi voor de Katwijkers (19-25).

Glimlach op de gezichten. De nodige ontspanning leek gevonden, maar daar kan je ook in doorslaan. Krimpen serveerde heel sterk en RVV kwam er aanvallend niet meer door. RVV hadden het vertrouwen onder de druk te kunnen uitkomen, maar in de derde set ging dat helaas toch echt niet lukken en wist Krimpen een overtuigende setwinst op het wedstrijdformulier te laten noteren (25-16).

De ontspanning bleef bij RVV, maar deze set wel met de blik op scherp. RVV liet zien dat dit een incident was en wist ditmaal de opmars van Krimpen wèl een halt toe te roepen. Sterk serverend, met een goed verzorgde passing en verrassend veel scores door de middenaanvallers zorgden ervoor dat de vierde set ruim werd binnengeslagen door RVV (16-25).


Ook met een beperkte selectie wist RVV zo een prima eerste overwinning te behalen en mag het hopen op een mooi affiche voor de tweede ronde. Komende zaterdag treft RVV in Woerden een oude bekende (VTC) wat altijd een garantie voor spektakel is. De wedstrijd vangt aan om 16:00 uur.

 

 

 

 

 

De selectie van trainer/coach Walleze bestaat uit dezelfde tien spelers als voorgaand seizoen. Alleen kon hij deze wedstrijdniet beschikken over midblok Thijmen Heemskerk (beachvolleybal verplichtingen) en Robert de Vries (huwelijksreis).

Reactie niet mogelijk.