In Memoriam: Jan Verheij

  In memoriam : Jan Verheij  


Afgelopen zaterdag 2 november bereikte ons het verdrietige bericht van het plotselinge overlijden van Jan Verheij. Hij werd slechts 65 jaar oud. De markante en bekende Rijnsburger heeft de afgelopen tientallen jaren heel veel voor RVV betekend.

Jan Verheij

RVV heeft geen ereleden, maar als die er waren, dan zou Jan Verheij één van hen zijn. Jarenlang speelde hij in ‘het gezelligste team van de club’, dat sowieso altijd de laatste set won: die in de kantine. Fanatiek binnen de lijnen, maar na het laatste fluitsignaal was Jan altijd een van de gangmakers.

Over fluitsignalen gesproken, daar wist Jan ook alles van. Je maakte hem als scheidsrechter op landelijk niveau niets wijs over de spelregels. Met het stijgen van de jaren ging het verre rijden hem tegenstaan, maar voor een wedstrijdje fluiten bij de club was hij daarna altijd te porren. Al was het alleen maar om ervoor te zorgen dat twee teams lekker konden volleyballen. In de tijd dat zoon Martin terugkeerde bij RVV, floot Jan enkele jaren de thuiswedstrijden van heren 1. 

Stond hij niet op de bok, dan was hij wel langs de lijn te vinden bij de wedstrijden van Martin of zijn dochters Trudy en Simone. Zijn aanmoedigingen zijn beroemd tot ver in de regio. ‘Makkie’, galmde het steevast door de zaal bij de service van de tegenstander. ‘Op je steunzolen’ of ‘diep zitten’ klonk het als RVV een mooi punt scoorde. Soms in stilte, maar meestal luidkeels genoot hij van het spelletje. Bij de lokale omroep was Jan vaste gast op radio en tv om RVV te promoten en regelmatig live verslag te doen op de radio.

Ook als organisator stond Jan zijn mannetje. Hij was vele jaren betrokken bij het Pater Buistoernooi in het Waterbos in Rijnsburg. Teams regelen, wedstrijdschema’s maken, zelf spelen, wedstrijden fluiten, de gezelligheid in de kantine na afloop, hij deed het met liefde en genoot ervan met volle teugen.

Jan kende heel veel mensen, maar noem bij RVV de naam Jan Verheij en iedereen weet wie hij was en hoe belangrijk hij in de loop der jaren voor de club is geweest.

Deze bloemlezing was namelijk maar een korte samenvatting van al zijn verdiensten voor RVV. We zullen zijn inzet, betrokkenheid en bulderende lach missen.

Het bestuur en alle leden van RVV wensen zijn vrouw Marjan en zijn kinderen Martin, Trudy en Simone en hun gezinnen veel sterkte toe in deze zware tijd.

Bestuur en leden RVV

 

Reactie niet mogelijk.