Jeugd

Jeugd

Junioren staan bij RVV centraal. Er wordt veel tijd en geld geïnvesteerd in de jeugdafdeling. Gekwalificeerde trainers op alle jeugdgroepen, en assistent-trainers bij alle selectietrainingen.

Dit heeft als gevolg dat RVV prachtige resultaten boekt in de jeugdcompetitie. Afgelopen seizoen werden zowel JB1 als JC1 en MC2 kampioen. Daarnaast neemt RVV deel aan de Asics Open, de NK per leeftijdscategorie. Afgelopen jaar werd in bij de C- en D-jeugd gespeeld tot in de halve finales.

Beginnen met volleybal

Op elke leeftijd kun je beginnen met volleybal. In de meeste gevallen wordt er rond de leeftijd van 8 jaar gestart met volleybal. Deze kinderen starten bij de mini's. Ben je ouder dan 12, start je bij de C-jeugd. Bij RVV ben je van harte welkom voor proeftrainingen. Na 3 proeftrainingen kun je beslissen om lid te worden van de club.

Volleybal bij RVV

RVV is een hele geschikte club voor jeugdvolleybal. Met een duidelijke missie probeert RVV haar leden een fantastische sportbeleving te bezorgen. De missie van het jeugdvolleybal bij RVV is als volgt:

'Het optimaliseren van het spelplezier van jeugdspelers. Het spelniveau is hierbij geen doel, maar slechts een middel.'

'Topsport door breedtesport'

We proberen met dit motto zoveel mogelijk jeugdspelers op te leiden. Door vanaf jonge leeftijd al extra trainingen aan te bieden (bij A-/B-/C- en D-jeugd) stimuleren we de talentontwikkeling, maar is er ook ruimte voor recreatieve sportbeleving. De vereniging mikt op een jeugdledenaantal van 125 in het seizoen 2013-2014.

'RVV maakt gebruik van selectieteams als daar behoefte aan is.'

Komend seizoen speelt RVV met 2 selectieteams: JB1 en MC1. Zij komen uit in de hoofdklasse.  MA1 zal uitkomen in de eerste klasse, MC2 in de eerste klasse, MC3 in de derde klasse en JC1 in de eerste klasse.

'Selectietrainigen staan open voor ALLE verenigingen.'

Zoals vermeld maakt RVV gebruik van gekwalificeerde en ambitieuze trainers. In de voorgaande seizoenen is gebleken dat de opzet van trainen successen oplevert voor spelers en vereniging. In de komende seizoenen wil de club haar selectietrainingen beschikbaar maken voor spelers van andere verenigingen. Na twee keer meetrainen zullen de trainers besluiten om het talententraject voort te zetten. Dit traject kost voor externe volleyballers €75,-.

'De speler bepaalt het traject'

Talentontwikkeling neemt een grote rol in binnen de club. Elke selectiespeler maakt gebruik van een talenttraject. Door middel van persoonlijke taakgerichte en resultaatgerichte doelstellingen stellen we het talenttraject samen met de speler vast. Spelers zijn hierdoor betrokken bij het te doorlopen traject en zijn gemotiveerd om hun (persoonlijke) doelen te bereiken.

Communicatie en contact

Bij RVV maken we gebruik van jeugdcoördinatoren. Zij zijn de schakel tussen de spelers, trainers en het bestuur. Binnen de coördinatie maken we een scheiding tussen een A- en B-jeugdcoördinator en een coördinator voor de C-jeugd.

Deze twee zorgen dat de jeugdtrainers het bepaalde beleid uitvoeren. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de individuele talentontwikkeling en het talenttraject.

De jeugdcoördinator C is Koert van Schie, de jeugdcoördinator A/B is Ard de Mooij.