Jonkies RVV H1 maatje te klein voor Kalinko H1

In de verplaatste bekerwedstrijd liet RVV H1 zien over flink talent te beschikken. Waar de meeste ervaring, lengte en de coach schitterden in afwezigheid, toonden de jonge Rijnwijkers een grote dosis jeugdige onbevangenheid, lef en wilskracht. Helaas was dit niet genoeg om dit in een overwinning om te zetten. Kalinko versloeg RVV, na twee spannende sets, vrij gemakkelijk met 3-1 (25-23; 23-25; 25-18; 25-16).

Voor de derde keer in vier weken reisden de heren van RVV af naar de Houtrusthal in Den Haag om aan te treden tegen Kalinko. Twee weken terug werd Kalinko H1 nog 2-3 verslagen, maar dat zat er dit keer niet in. RVV H1 was namelijk met een sterk uitgedunde selectie naar den Haag afgereisd voor de bekerontmoeting. Zonder Ken Rovers, Martin Verheij, Martijn Klinkenberg, Gert Klok, coach Bart van Kruistum en de man in vorm Erik de Muinck waren de verwachtingen al enigszins getemperd. Misschien was het juist daarom dat de heren met veel energie aan de wedstrijd begonnen ensteeds een kleine voorsprong behielden tot 23-23. Door twee individuele fouten werd de set uiteindelijk weggegeven door RVV.

De tweede set liet het omgekeerde beeld zien. Kalinko leek licht in het voordeel te zijn, maar uiteindelijk ging met dezelfde setstand RVV met de winst er vandoor. Opvallende rol was weggelegd voor gelegenheidspasser-loper Tenzin van Iersel (14 jaar!). Van Iersel heeft nog niet de sprongkracht en de fysiek om mee te komen met de beste aanvallers in het team van RVV, maar hij liet wel zien dat hij over een flinke dosis volleybalgogme beschikt. Keer op keer wist hij Kalinko met een prikbal of een aanval via de blokkering te verrassen.

Vanaf de derde set werd het onrustig in het veld en verloor RVV regelmatig de concentratie. En ervaring leert dat RVV zich dan extra gaat storen aan dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. De time-outs en wissels die aanvoerder Ron de Mooij ook nam om de concentratie terug te brengen, hadden helaas niet het gewenste resultaat.

Aanvoerder Ron de Mooij maakte in de 4e set plaats voor zijn jongere broer Ard en daarmee werd een mooi record gevestigd. De gemiddelde leeftijd van de basis was op dat moment 20 jaar. Helaas was die 4e set er 1 te veel. RVV had te veel moeite met de met de verwerking van de service en de aanvallen van de diagonaalaanvaller van Kalinko. Ondanks dat de stand in de 4e set een ruime voorsprong voor Kalinko liet zien, werd het toch nog spannend. Het licht in de zaal zou namelijk om 21:00 uur uit gaan en om 20:59 uur maakte Kalinko het laatste punt.

Morgen (zaterdag) speelt RVV H1 de laatste competitiewedstrijd van dit jaar, tegenstander is dan het sterke Gemini Kangeroes, de nummer 2 van de ranglijst. De wedstrijd in sporthal de Vliethorst in Voorschoten begint om 15.30 uur.

Reactie niet mogelijk.