Kalinko krijgt geen poot aan de grond tegen RVV

De volleybalheren van RVV maakten zaterdag op ondubbelzinnige wijze duidelijk dat ze wel degelijk een team zijn om rekening mee te houden in de Promotieklasse. In de Boorsmazaal kreeg nummer vier Kalinko geen poot aan de grond: 4-0.

RVV had een goede overwinning ook wel weer even nodig, gezien de ontluisterende nederlaag bij nummer laatst Haaglanden. Aanvoerder Ron de Mooij nam de coaching waar voor de afwezige Bart van Kruistum en hamerde vooraf vooral op het feit dat RVV de echte wil om te winnen moest laten zien. Toch hadden de Katwijkers het in het begin knap lastig met de sterk blokkerende Scheveningers. Tot halverwege de set had Kalinko het initiatief, maar toen begon RVV serverend echt op stoom te komen en knokte het zich naar een kleine voorsprong (21-20). De ervaring van Erik de Muinck gaf daarna de doorslag. Met twee handige scores en een killblock zorgde hij voor de setpoints (24-21) en bij nummer twee was het raak (25-22).

Vanaf dat moment had RVV Kalinko bij de keel en liet het als een terriër die prooi ook niet meer los. Overigens hielp Kalinko zelf ook een handje mee, want na enkele in de ogen van de Scheveningers dubieuze beslissingen in het voordeel van RVV raakten de bezoekers het spoor volledig bijster. De thuisclub profiteerde dankbaar en de combinatie servicedruk en hard werken wierp steeds meer zijn vruchten af. RVV maakte weinig fouten en dwong die bij Kalinko wel af. Het zorgde iedere set voor een snelle voorsprong die alleen maar groeide. Met alleszeggende cijfers (25-15, 25-15 en 25-17) kreeg Kalinko alle hoeken van het veld te zien.

Komend weekend is RVV vrij, op vrijdag 20 maart zijn de Katwijkers te gast bij rivaal Leython DC. De wedstrijd in de Bloemerd begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.