Kampioenen H1 sluiten seizoen af met winst

Met een 1-3-overwinning bij het Haagse Sovicos H3 sloten onze kampioenen van H1 het seizoen afgelopen vrijdagavond in stijl af.

De mannen waren zonder trainer/coach Bart afgereisd naar Den Haag voor het ‘verplichte nummer’, maar de heren wilden met een goed gevoel afscheid nemen van een geslaagd seizoen. Met Ard als spelverdeler startte H1 voortvarend en nam snel een duidelijke voorsprong. Vooral Martin was met zijn bijzonder lastige service een ware plaag voor de passing van Sovicos. H1 won de eerste set overtuigend met 12-25.

Hoe anders verliep de tweede set. Slordigheden voerden de boventoon bij de kampioen en ook de service viel helemaal weg. En dus kon Sovicos, toch geen hoogvlieger in de 1e klasse, zomaar een voorsprong nemen (15-9). Aanvoerder Ron, die voor de gelegenheid als speler/coach optrad, bracht Gert in en vanaf dat moment ging de passing weer lopen. Ard kon de middenaanvallers eindelijk in stelling brengen en met name Ken scoorde veelvuldig. Niet met keihard geslagen ballen dit keer, maar met lepe tactische ballen. De inhaalrace kon ondanks een goede servicebeurt van Ron echter net niet meer worden omgezet in setwinst (25-23).

Het setverlies zat de mannen niet lekker, dus werd er een tandje hoger geschakeld in de derde set. Sovicos werd meteen op achterstand gezet, maar die bleef lang hangen rond de drie punten. Een van de grote winstpunten bij H1 dit seizoen deed ook vrijdag weer opgeld. De voorsprong was er en werd niet meer uit handen gegeven (20-25). En ook de laatste set was snel gespeeld, aangezien onze mannen vanaf het eerste punt gas gaven. De opgebouwde voorsprong werd koeltjes omgezet in winst (15-25). De terugtimmerbal van Ken binnen de meter bovenop het hoofd van een speler van Sovicos (die dacht dat 'ie op een meter afstand van het net wel veilig was… niet dus…) mag niet onbenoemd blijven. Gelukkig hield de onfortuinlijke Hagenees er verder niets aan over.

Onze mannen kunnen genieten van een welverdiende zomerstop, al traint de selectie nog tot eind mei door en zal een aantal spelers zich deze zomer weer op strand melden. Half augustus start de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Eindstand 1e klasse E:
RVV HS1                        22-90
VollinGo HS2                  22-82
Zovoc HS1                      22-80
Visade Voorburg HS4     22-73
Castellum HS2               22-58
VCO HS1                       22-49
Aspasia HS2                  22-47
Leython DC HS3            22-46
Sovicos HS3                  22-46
Liusna HS1                    22-42
Timios HS2                    22-34
Donar HS1                     22-13

Reactie niet mogelijk.