Klinkende overwinning dames RVV in Driebruggen

De volleybalvrouwen van trainer/coach Bart van Kruistum deden afgelopen zaterdag uitstekende zaken door DVC in Driebruggen op een 3-1 verlies te trakteren. Zonder specifieke midspelers en het vanwege studieverplichtingen ontbreken van Jessie van Schie werd onder aanvoering van Paola Zizola een klinkende overwinning behaald door RVV.

Met Anneleen van Dijk en Isa Klinkenberg op de middenpositie, Lisa Harteveld in de diagonaal en met de lengte van Sara Kraay en Iris de Jong op de buitenkant moesten de vrouwen van DVC murw gebeukt gaan worden. Dat was tenminste het strijdplan van Van Kruistum. Een zenuwachtig begin gooide echter roet in het eten. Een time-out moest eraan te pas komen om de meiden wakker te schudden. Dat gebeurde overigens pas na een 22-18 achterstand. Een ontketende Iris de Jong liet op dat moment zien waarom lengte en power in het volleybal zo belangrijk zijn. Ze bleek voor de blokkering van DVC ongrijpbaar. In een zenuwslopend einde van de eerste set trok RVV dan ook nipt aan het langste eind (23-25).

De tweede set, waarin Anneleen van Dijk meer en meer haar verdedigende kwaliteiten etaleerde, ging het tot het einde van de set gelijk op. Een foutserviceserie kostte RVV uiteindelijk de tweede set (25-23). Een vriendelijk gesprek met de coach voor het begin van de derde set liet eindelijk het RVV zien waar de meiden die middag voor kwamen, namelijk de volle winst. Een kleine omzetting met Van Dijk op de buitenkant en De Jong op de midden was voldoende om de blokkering van DVC, die zich meer en meer op Iris de Jong focuste, te omzeilen. De intelligente plaatsballetjes van Lisa Harteveld leverden ook wonderschone momenten op. Het was bovenal ijzersterk verdedigend werk van Anneleen van Dijk die aan de basis stond van de 16-25 winst in de derde set. Een belangrijk facet van de veldverdediging is het lezen van de aanval. Positie kiezen in het achterveld is 95 procent fingerspitzengefühl. Van Dijk deed het.

De vierde set boette RVV met jeugdspelers Isa van Schie en Isa Klinkenberg in de gelederen niet aan kwaliteit in. Integendeel, de kwikzilverachtige reddingen van Isa van Schie en de effectieve aanval van Klinkenberg op de middenpositie hadden een belangrijk aandeel in de winst van de vierde set. Daarmee kon ook gelegenheidsaanvoerder Paola Zizola terug kijken op een uitstekend gespeelde wedstrijd.

Komende vrijdag 25 maart staat de uitwedstrijd tegen SKC op het programma. De wedstrijd wordt om 21.30 uur gespeeld in De Bloemerd te Leiderdorp.

Reactie niet mogelijk.