Klinkende zege Heren 1 op Kratos ‘08 H2

De mannen van H1 deden afgelopen zaterdag goede zaken in de Promotieklasse. In de eigen Boorsmazaal pakte RVV de volle winst tegen Kratos ’08 H2 uit Delft (4-0).

Ook zonder steraanvaller Ken speelde H1 bij vlagen heel goed volleybal. De positie van Ken werd prima ingevuld door Ard, die samen met Jelle voor genoeg dreiging zorgde om het de buitenaanvallers makkelijker te maken. Met name Gert bleek deze wedstrijd nauwelijks af te stoppen, hij scoorde veelvuldig. Met naast Gert ook Leander als passer-loper, Martin in de diagonaal en Ron als spelverdeler had H1 het alleen in de beginfase van de eerste set lastig met de bezoekers uit Delft. Dankzij prima serveerwerk en een flinke dosis strijdlust in de verdediging stonden onze mannen al snel op voorsprong. Boven de 20 gaf in de eerste set de uitstekend lopende service de doorslag en werd de set gewonnen met 25-22.

Ook in de tweede (25-22) en derde set (25-21) hetzelfde verhaal; beide teams gingen tot halverwege de set keurig gelijk op, waarna de mannen van Bart een gaatje forceerde richting de ‘big points’ (boven de 20). Ook Martin (eindelijk warmgedraaid) en Erik (ingevallen voor Leander) namen in deze sets belangrijke scores voor hun rekening. Ander lichtpunt was de pas 15-jarige libero Martijn. Met zijn foutloze servicepassing en af en toe geweldig verdedigde ballen kreeg hij de handen van het publiek regelmatig op elkaar.

Met de winst in de achterzak nam H1 geen genoegen met vier punten, maar wilde het Kratos ’08 snel kraken in de laatste set. Dat lukte prima, want wat de bezoekers ook probeerden, H1 gaf geen krimp en zette de blokkering potdicht. Invaller Jaimy pakte zijn puntjes mee en de thuisclub liep ver weg bij het geslagen Kratos. Het kostte de mannen van Bart nog wel wat moeite om het laatste punt op de borden te krijgen, maar bij 25-22 was het gedaan en kon H1 vijf kostbare punten bijschrijven.

Komende zaterdag speelt H1 de uitwedstrijd bij een andere promovendus, Sky Jumpers H1. De wedstrijd in sporthal Lipa in Den Haag begint om 16.30 uur.

Reactie niet mogelijk.