Knappe 4-0 winst H1 op Visade Voorburg H4

Opnieuw vertrok een tegenstander van Heren 1 puntloos uit de Boorsmazaal. De mannen van Bart maakten het zichzelf echter nog onnodig moeilijk waardoor Visade Voorburg H4 nog heel dicht bij setwinst kwam.

Want in de eerste drie sets was er eigenlijk weinig aan de hand. De ervaren Voorburgers wisten niet wat hen overkwam in de eerste twee sets. In een mum van tijd waren die voor RVV (25-15 en 25-10) en leek er opnieuw een veegpartij in de maak. En dat was natuurlijk waar Bart op gehoopt maar zeker niet op gerekend had. “Visade is gewoon een sterk team met veel lengte en ervaring. We speelden geweldig in de eerste twee sets, met veel servicedruk. De passing was goed, waardoor het midden bediend kon worden en ook de blokkering was uitstekend.”

Visade probeerde het lange tijd met harde ballen, maar dat betekende vaak een ‘killblok’. In de derde set pakte Visade het wat slimmer aan en wisten de ervaren gasten de blokkering regelmatig te omzeilen. De verdediging van Heren 1 stond echter als een huis. Een groter probleem was dat het spel van de thuisclub veel slordiger werd, vooral door een mindere servicepass en wegvallende servicedruk. Visade bleek toen ineens wel een team om rekening mee te houden, al kwamen de mannen nooit echt in de problemen in set 3. Bij 24-17 stribbelden de Voorburgers nog even flink tegen en werkten heel knap vijf setpoints weg, maar het gat bleek te groot (25-22).

Het bleek echter wel een opmaat voor de vierde set, die zich ontspon tot een heuse thriller. Een kleine voorsprong werd bij 24-22 door H1 echter niet over de streep getrokken en Visade werkte zich met slimme scores weer naast RVV (24-24). Bart: “Toch had ik nooit het idee dat we de laatste set zouden verliezen, omdat we de hele wedstrijd al de bovenliggende partij waren.” Zijn gevoel bleek de ‘grote kale leider’ niet te bedriegen, al kostte het nog heel veel moeite. Erik en Martin knalden de belangrijke punten toch binnen, waarna Gert op 27-26 met zijn service de verdediging van Visade dusdanig onder druk zette, dat de bal meteen tegen het plafond ging (28-26).

Al met al een knappe zege tegen een team dat het veel tegenstanders nog heel erg moeilijk gaat maken dit seizoen. Check de tab ‘Foto Album’ op deze site voor foto’s en filmpjes van deze wedstrijd. Komende vrijdag speelt Heren 1 de streekderby tegen promovendus Liusna H1. De wedstrijd in sporthal Ter Specke begint om 19.30 uur.

Reactie niet mogelijk.