Knappe overwinning RVV op VTC Woerden

Verliezen van de nummers laatst en voorlaatst en vervolgens doodleuk winnen van de nummer twee. Het tekent de wisselvalligheid in de resultaten bij de volleybalmannen van RVV de laatste weken. Afgelopen zaterdag kwam die nummer twee in de Derde Divisie, VTC Woerden, namelijk op bezoek in de Boorsmazaal. RVV pakte na de verloren eerste set het initiatief, om dat niet meer af te staan (3-1).

Met oud-speler Gert Klok als coach op de bank (Nico Halsema was wegens familieomstandigheden verhinderd) startten de Katwijkers overtuigend. Woerden werd meteen bestookt met goede services en de gasten hadden wat moeite om tot scoren te komen. Dat veranderde halverwege de set, waarna Woerden aantoonde waarom ze de enorme middenmoot in de poule aanvoeren. Het scoringspercentage ging omhoog, terwijl dat bij RVV juist stokte. Ondanks time-outs en wissels aan Katwijkse kant ging de set naar de bezoekers (19-25).

Met nog meer energie en vooral servicedruk had RVV ook in set twee al snel een voorsprong te pakken. Spelverdeler Ard de Mooij had de scorende aanvallers voor het uitzoeken, terwijl bij Woerden de frustratie steeds hoger opliep. Opvallend daarbij was dat juist de ervaren spelers het slechte voorbeeld gaven en maar bleven zeuren tegen het scheidsrechtersduo. De gele kaart die volgde, bracht de gemoederen even tot bedaren. RVV bewaarde perfect de rust, bleef goed volleybal spelen en pakte de tweede set overtuigend met 25-18. RVV draaide als een tierelier en dartelde vrolijk door in de derde set. De servicepassing en blokkering waren de hele wedstrijd uitstekend op orde. En met de enorme middendreiging die de Katwijkers een geduchte tegenstander maken, sloeg de thuisploeg al snel weer een gaatje. Het bleek dankzij flink wat directe fouten bij de gasten genoeg voor de onverwacht eenvoudige setwinst (25-18).

Met al snel weer hun twee beste aanvallers in het veld kroop VTC Woerden langzaam dichterbij in de vierde set, na opnieuw een prima fase van RVV. De opgebouwde voorsprong van vijf punten was op 17-16 nog maar een puntje en na een schitterende rally trok Woerden de stand weer gelijk. Dat was blijkbaar niet genoeg voor de beste ‘prater’ bij Woerden, want die vond het nodig om met veel misbaar de scheidsrechter nog even het een en ander toe te voegen. De volkomen terechte rode kaart betekent in het volleybal een punt en de service voor de tegenstander. RVV kreeg het initiatief in de schoot geworpen en pakte het cadeautje met beide handen aan. Jeugdspeler Marijn Heemskerk (17) bleek in de spannende slotfase die volgde een ijskonijn met een score en een killblock. Op 26-25 verzilverde RVV het derde matchpoint en pakten de Katwijkers een even knappe als verdiende overwinning.

Komende zaterdag 17 maart gaat de reis naar Culemborg. RVV speelt om 16.00 uur in sporthal Interwey tegen Shot.

Reactie niet mogelijk.