Knullig verlies RVV H1 in topper tegen Leython

KATWIJK – Alles en iedereen maakte zich vrijdag in sporthal de Bloemerd in Leiderdorp al op voor de vijfde set in de topper tussen Leython DC H2 en RVV H1. Maar het ging alsnog hopeloos mis voor de Katwijkse volleyballers.

Een 19-24-voorsprong verdween door eigen fouten als sneeuw voor de zon, RVV bracht Leython helemaal terug in de set en dat kun je tegen een dergelijke sterke ploeg beter niet doen. De Katwijkse aanvallers wilden iedere rally met één klap beëindigen, waardoor veel ballen wild uit werden geslagen. Met 29-27 pakte de thuisclub het vervroegde Sinterklaascadeautje dankbaar uit (3-1).

Dat het nog zo spannend zou worden, daar zag het na de eerste twee sets niet naar uit. Na een gelijk opgaand begin kon Leython het tempo nog wat opvoeren en bleek RVV niet bij machte de Leiderdorpers bij te benen (25-19). De tweede set was van Katwijkse kant nog beroerder, met veel individuele fouten hielp RVV Leython wel heel makkelijk in het zadel.

Toch was aan het eind van die set, die met 25-15 naar de thuisploeg ging, al een kentering voelbaar. Leython zag een onverwacht simpele overwinning opdoemen en dacht zich wat frivoliteiten te kunnen veroorloven. Onbedoeld zette Leython daarmee RVV op scherp, want de mouwen werden nog eens opgestroopt en hoewel de set verloren was, bleek de wedstrijd dat nog zeker niet.

Onder aanvoering van de sterk ingevallen Ard de Mooij, die vooral serverend en passend heel goed was, werd Leython in de derde set stevig onder druk gezet. De overrompelde Leiderdorpers kwamen er niet meer aan te pas en RVV was weer helemaal terug in de wedstrijd (22-25).

Die trend zette zich nadrukkelijk door in de vierde set. De passing werd goed verzorgd, de jarige Ken Rovers was scorende man en bliksemafleider tegelijk en alleskunner Ard de Mooij blokkeerde zelfs de sterke middenman van Leython af. Maar toen werd het 19-24.

De conclusie na afloop was een harde: volleybaltechnisch deed RVV niet onder voor de virtuele koploper, maar volleybal is ook een sport waarbij je slim moet zijn. En op dat vlak lieten de Katwijkers het vrijdag volledig afweten. En daarom zit RVV H1 voorlopig in de wachtkamer voor de prijzen in de 1e klasse.

Reactie niet mogelijk.