Koploper Thor geeft dames RVV pak slaag

In de wetenschap dat het tegen koploper Thor wel eens een lastige middag zou kunnen worden, reisden de volleybalsters van RVV afgelopen zaterdag naar Bergambacht. Dat bleek ook wel, want binnen anderhalf uur stonden de dames van RVV met een 4-0 nederlaag weer onder de douche, wat voldoende zegt over het krachtsverschil dat de meiden van Thor etaleerden.

De wedstrijd tegen Thor was voor de jonge meiden van trainer/coach Bart van Kruistum vooral voor de veldverdediging een ware plaag. De snoeiharde opslag van Thor sloeg gaten in de passing van RVV. Dan is de liberopositie van Amber Ouweneel in het veld weinig benijdenswaardig. Een zwak begin van RVV mondde dan ook uit in een niets aan de verbeelding overlatende uitslag van 25-9.

De tweede set met Isa Klinkenberg en Isa van Schie op de middenpositie liet na een hoopvol begin een zelfde wedstrijdverloop zien. Passend werd een dikke onvoldoende gehaald en moest Paola Zizola zich uit de naad werken om nog enigszins bespeelbare set ups uit haar handen weg te sturen. Lichtpuntje was passer/loper Iris de Jong die vanachter de drie meter in de ‘pipe’ de verdediging van Thor een aantal keren wist te verschalken (25-14).

Ook de derde set ging op deze wijze verloren (25-15) maar als er dan toch een punt werd gescoord dan werd op balorige wijze de naam van de speler gescandeerd. Het tekent de goede sfeer in dit jonge team, dat met deze offday goed wist om te gaan.

De vierde set, met Anneleen van Dijk op de middenpositie en Sara Kraay als passer/loper, bracht wat meer balans in het team en RVV pakte een voorsprong van vijf punten (9-14). De aanval in de pipe van Iris de Jong kende een hoog rendement en was daarmee een geducht wapen. Een terugwissel van Thor moest er aan te pas komen om orde op zaken te stellen. Het 25-20 setverlies was dat ook de hoogst haalbare score die middag. Desondanks liet RVV in deze set zien tot wat zij in staat zijn.

Komende zaterdag wacht DVC in Driebruggen. Daar moeten de meiden van RVV in dorpshuis Custwijck hun slag slaan. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Reactie niet mogelijk.