Leython DC H3 geen probleem voor Heren 1

Het was zeker geen geweldig volleybal wat Heren 1 afgelopen vrijdag liet zien in het duel met Leython DC H3, maar het was voldoende voor een eenvoudige overwinning (0-4).

De Leiderdorpers promoveerden vorig jaar naar de 1e klasse, maar hebben het daarin vooralsnog moeilijk. Ervaring genoeg, maar de gastheer werd in de Bloemerd door RVV met de neus op het feit gedrukt dat dit niet voldoende is. Heren 1 speelde vaak in een veel hoger tempo en wisselden harde aanvallen af met slimme balletjes achter het blok. In de eerste set kon Leython het nog belopen (21-25), maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg de thuisclub het steeds zwaarder.

Dat Leython nog zo lang bij kon blijven, lag voor een deel ook aan Heren 1 zelf. De mannen van Bart lieten zich in de tweede en derde set (beide keren 18-25) te veel meevoeren in het lage tempo en ontwikkelden vooral in de tweede set te weinig servicedruk om al vroeg een echt gat te slaan. Toch kwam RVV geen moment in de problemen, vooral omdat er gewoon heel degelijk werd gespeeld. De heren maakten weinig fouten en scoorden makkelijk.

In de vierde set was er echt geen houden meer aan. Beide teams snakten naar het einde van de wedstrijd. RVV omdat men zo snel mogelijk de vijf punten in de tas wilden hebben, Leython omdat die laatste set veel weg had van een lijdensweg. Na een sterke serviceserie van Ard (van 8-8 naar 8-18) speelde Heren 1 de wedstrijd simpel uit (15-25), ook omdat Leython veel onnodige fouten maakte.

Komende zaterdag speelt Heren 1 in de tweede ronde van de regionale beker in Waddinxveen tegen Timios H2. Die ploeg heeft de dag ervoor competitieverplichtingen, daar zou het vlaggenschip van moeten kunnen profiteren. Van onderschatting zal zeker geen sprake zijn, aangezien Timios tot nu toe iedere wedstrijd minimaal een punt pakte. Afgelopen zaterdag snoepte het team uit Waddinxveen Timios keurig een set af van nummer 2 VollinGo, wat in Katwijk natuurlijk tot tevredenheid stemde omdat het gaatje met de Goudse ploeg nu vier punten is. De ontmoeting in sporthal Groenswaard begint om 14.30 uur.

Reactie niet mogelijk.