Leython DC net iets sterker dan RVV (2-3)

Voor het eerst dit seizoen trokken de volleyballers van RVV aan het kortste eind in een vijfsetter. Leython DC H2 bleek zaterdag in de Boorsmazaal net te sterk (2-3).

Beide teams waren gedurende de hele wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, maar blonken vooral uit in onnodige fouten. Simpele conclusie is dat RVV er net wat meer maakte dan de rivaal uit Leiderdorp. Vooral serverend was het bij vlagen onhutsend slecht bij de thuisclub, het aantal servicefouten was per set niet op een hand te tellen. Het brak RVV in de eerste set al meteen op, al konden de Katwijkers dt nog verbloemen met een redelijk spelniveau. Winst leverde het niet op (21-25), maar in de tweede set trok RVV de goede lijn door. Een ruime voorsprong slonk echter nog behoorlijk, al kwam de setwinst (25-20) nooit in gevaar.

De inhaalrace van Leython werd doorgezet in de derde set, waarin de gasten meteen het heft in handen namen. De passing van RVV zakte ook langzaam weg, waardoor spelverdelers Ron en Ard de Mooij steeds minder konden variëren. De blokkering van Leython kreeg alleen geen vat op Erik de Muinck, maar dat was te weinig om Leython echt pijn te kunnen doen (18-25).

De Muinck kreeg in de vierde set hulp van Jelle Noest. Ard de Mooij wist de buitenaanvaller op de juiste momenten te vinden, waarna de ene na de andere directe score volgde. Dat was ook wel nodig, aangezien RVV de set niet al te best was gestart en een achterstand van vijf punten diende in te lopen. In de eindfase was RVV weer helemaal bij, waarna de Katwijkers het eerste setpoint meteen verzilverden (25-23).

Gezien het feit dat RVV dit seizoen nog geen vijfsetter verloor (vijf keer winst) in combinatie met de knappe winst van de vierde set, zou de thuisclub moeten blaken van zelfvertrouwen in de tiebreak. Niets was minder waar, want de servicepassing zakte naar een bedenkelijk niveau en ook de eigen servicefouten speelde RVV weer parten. Halverwege (2-8) was al wel duidelijk dat winst er dit keer niet in zou zitten (7-15).

Morgen (donderdag) om 19.30 uur staat de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Kalinko in Scheveningen op het programma. Komende zaterdag speelt RVV H1 al weer de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. De volleybalmannen gaan dan op bezoek bij nummer twee Gemini Kangeroes H1. De wedstrijd in sporthal de Vliethorst in Voorschoten begint om 15.30 uur.

Reactie niet mogelijk.