Leython net iets sterker dan RVV

Wat een heerlijke volleybalwedstrijd had moeten worden tussen RVV en Leython DC, verzandde afgelopen zaterdag in de Boorsmazaal in een middag die vooral in het teken stond van discussies met de dramatische arbitrage. Tussendoor bleek Leython net iets sterker dan RVV (1-3).

De wedstrijd duurde bijna een halfuur langer dan strikt noodzakelijk, omdat de heren in het wit het om zoveel punten presteerden een voor iedereen onbegrijpelijke beslissing te nemen. Technisch konden beide teams daarnaast werkelijk helemaal niets fout doen, want zelfs bovenhandse ballen waar een mini zich voor zou schamen werden niet afgefloten. De titanenstrijd ontbrandde zoals het hoort evenwel meteen na het eerste fluitsignaal, waarbij Lex Pardon RVV met een prima serviceserie meteen op voorsprong zette. Tot halverwege de eerste set had de thuisclub een licht overwicht, maar Leython maakte dankbaar gebruik van een dipje aan Katwijkse zijde en sloeg een niet meer te overbruggen gat (19-25).

De tweede set leek bijzonder veel op de eerste, want ondanks een goed begin kon RVV niet doordrukken en werd een mindere fase van de Katwijkers meteen afgestraft. Dit keer knokte RVV zich geweldig terug, ondanks het feit dat de arbitrale dwalingen deze set vooral in het nadeel van de thuisclub waren. Extra zuur was het daarom dat de mannen van Krasimir Filipov deze punten aan het eind van de set kwamen uiteindelijk net tekort kwamen (23-25).

Die domper dreunde niet lang door, want RVV schoot uit de startblokken en nam meteen een ruime voorsprong (9-4) in set drie. Toch zakte het goede spel daarna weer weg en kwam Leython netjes langszij. Het wegvallen van de servicedruk van RVV was het sein voor Leython om extra gas te geven en dus waren de Leiderdorpers in hun element. Met prima scores haalde Leython ook de derde set ruim binnen (18-25).

Om in ieder geval nog een punt te halen, klapte RVV er gewoon weer vol op in de laatste set. Geen van beide teams slaagde erin om het verschil te maken en dus bleef het tot het laatste moment spannend. Het thuispubliek schaarde zich nog eens vol achter RVV en het eerste setpoint van Leython werd weggewerkt. Daarna was het de beurt aan de Katwijkers en op het tweede setpoint was het via Martin Verheij raak (27-25) en pakte RVV een dikverdiend punt.

Komende vrijdag speelt RVV H1 voor de beker tegen Kratos ’08 H2. De wedstrijd in sporthal Tanthof in Delft begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.