Matig optreden kost RVV set tegen Aspasia

Niet dat het met twee vingers in de neus zou gaan, maar de verwachting vooraf was toch wel dat RVV geen set zou verspelen tegen Aspasia. De nummer laatst legde het vuur echter na aan de schenen van de matig spelende Katwijkse volleyballers en nam zelfs een set mee terug naar Koudekerk aan den Rijn (3-1).

Die verloren derde set was vanuit Katwijks perspectief onnodig. Tot de twintig was de score namelijk in het voordeel van RVV (20-18) en dat mag je niet weggeven. Het gebeurde toch, want in een zeer spannende eindfase verspeelde RVV het eerste setpoint en was het voor Aspasia op 24-25 meteen raak (24-26). De setwinst van de gasten was ook niet onverdiend, gebiedt de eerlijkheid te zeggen.

Niet geheel toevallig werd het pas vanaf die derde set een echte wedstrijd. In de eerste twee sets had RVV namelijk niet veel te duchten van Aspasia. De bezoekers hadden geen antwoord op het goede aanvalsspel van RVV. Met name Robert de Vries en de broertjes Thijmen en Marijn Heemskerk waren op het midden een plaag voor Aspasia en captain Bas van der Tang miste op de buitenkant zoals altijd maar weinig. Met 25-20 en 25-15 was er geen vuiltje te bekennen in de Boorsmazaal.

De bezoekers speelden vanaf de derde set echter een prima wedstrijd, terwijl RVV onder haar gebruikelijke niveau bleef. De mannen van Nico Halsema hadden de servicedruk vermoedelijk ergens in een hoekje van het ballenhok laten liggen, normaal echt een wapen van de nog altijd virtuele nummer twee van de ranglijst. De laatste set was net als de derde mede daardoor zeer spannend, maar op de big points was RVV beter bij de les dan in de derde set. Het eerste matchpoint werd nog weggewerkt door Aspasia, op de tweede was het alsnog raak (26-24).

Komende zaterdag zal het echt anders moeten tegen Waterlanders. De heenwedstrijd in de eigen Boorsmazaal ging met 1-3 verloren. Aanvang in sporthal De Steupel in Nieuwkoop is om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.