Matig RVV H1 toch sterker dan Kalinko H2

Het leek bij vlagen helemaal nergens op wat het eerste herenteam afgelopen vrijdag in Scheveningen lieten zien. Toch wonnen de mannen 'gewoon' met 1-3 van Kalinko H2.

Zonder dat iemand van de thuisclub de bal had geraakt, stonden de Scheveningers al met 3-0 voor in de eerste set. Het bleek exemplarisch voor het grootste gedeelte van de wedstrijd. RVV stond bij vlagen te schutteren als de eerste de beste degratiekandidaat, ballen verdwenen hard in het net of ver uit. In plaats van zich in de wedstrijd te spelen door de rally aan te gaan, moest en zou de eerste klap meteen raak zijn. Het kostte RVV bijna de eerste set, tot irritatie van Bart. Die ook nog eens nauwelijks wisselmogelijkheden had, aangezien Erik Noort ziek was. Maar RVV kwam op tijd bij zinnen en met meer geluk dan wijsheid ging de set alsnog in de tas (27-29).

Het werd er in de tweede set niet beter op. De servicedruk was dan wel iets hoger, maar Kalinko kwam te weinig echt in de problemen en hield RVV tot 20-20 makkelijk bij in de score. Op het juiste moment liet RVV zien waarom de ploeg veel hoger staat op de ranglijst. Met veel servicedruk en aanvalskracht werd Kalinko met 21-25 teruggewezen, maar daarmee was het lek nog niet boven. De passing was ook in de derde set moeizaam, waardoor de middendreiging ontbrak en Kalinko met hun lengte een prima blokkering kon neerzetten.

Juist in de fase dat het tij leek te keren in het voordeel van Kalinko, ging RVV weer als een team volleyballen in plaats van elkaar verwijten maken. Voor de verandering eens met prima volleybal en hard werken werd de winst van de set (23-25) en daarmee in ieder geval de wedstrijd binnengesleept. Die trend zette RVV door in het begin van de vierde set, waarin de mannen meteen een ruime voorsprong nam (3-10). Die echter weer als sneeuw voor de zon verdween toen het even niet liep. Boze blikken naar elkaar en een haperende passing waren debet aan de mindere periode, die eigenlijk tot het eind van de vierde set doorzette. Kalinko profiteerde optimaal en won de set alsnog met 25-23.

Spelen op vrijdagavond bleek dit seizoen niet echt een succesvolle combinatie voor H1. De heren kunnen een paar weken bijkomen van de schrik van vrijdagavond en zich mentaal voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen. Inderdaad: op vrijdagavond! In Alphen aan den Rijn speelt H1 op 20 april tegen Castellum H2. Op een wat christelijker tijdstip dan afgelopen vrijdag, dat dan weer wel. De wedstrijd in De Arena begint om 20.30 uur.

Rest nog de dank uit te spreken naar de jongedame die zo vriendelijk was de wedstrijd vanaf de 'bok' tot een goed einde te brengen, aangezien de aangewezen scheidsrechter het liet afweten.

Reactie niet mogelijk.