Maximale buit voor vrouwen RVV tegen SKC

In een enerverende en aantrekkelijke wedstrijd hebben de RVV-vrouwen van trainer/coach Bart van Kruistum de meiden van SKC uit Leiden afgelopen zaterdag met 4-0 klop gegeven. Aan de hand van een excellerende Jessie van Schie en de kersverse bruid Arina van de Boon werden de Leidse studentes met 26-24, 25-23, 25-21 en 25-18 naar huis gestuurd.

Aangevuld met een aantal meiden uit Dames 2 had Van Kruistum een selectie van elf vrouwen op de been gebracht om de strijd tegen het hoger geplaatste SKC aan te gaan. Met de jonge Marit Wattel op de middenpositie en Sara Kraaij nu eens van meet af aan als passer loper in de basis werd na een aarzelend begin duidelijk dat er wat te verdienen viel. Aanvoerster Jessie van Schie wist feilloos de midden te bedienen waarin Marit Wattel liet zien dat haar middenaanval zich tot grote klasse ontwikkelt. Ook Nathalie Smit, de andere middenaanvaller liet deze mooie zaterdagmiddag met 12 killing blocks zien hoe belangrijk explosiviteit voor een eerste tempo aanvaller is. Maar bovenal was daarbij de inbreng van Arina van de Boon, de altijd aanspeelbare diagonaalspeelster steeg tot grote hoogte en was de hele middag een ware plaag voor SKC. Net als de degelijk spelende libero Amber Ouweneel die nadrukkelijk in de veldverdediging aanwezig was.

Na een gelijk opgaande strijd in de eerste set werd bij de stand 15-13 het gaatje geslagen en liep RVV uit naar 23-18, normaliter een voorsprong om de set niet meer te laten lopen. Niets bleek minder waar want SKC knokte zich punt voor punt terug in de wedstrijd. Time outs en wissels om het ritme van SKC te breken leidde tot niets en stond er opeens 23-24 op het scorebord. Met de moed der wanhoop en met een beetje geluk werd uiteindelijk toch de set met 26-24 binnengesleept.

Mentale weerbaarheid is een belangrijk ingrediënt om een set te kunnen winnen en dat lieten de meiden de eerste set zien. Met dezelfde basis werd de tweede set begonnen en lieten Lisa Harteveld en Sara Kraaij zich met prima aanvallen niet onbetuigd. Vooral een goedlopende service van Kraaij is om bang van te worden. Ook nu weer eenzelfde scoreverloop met een zenuwslopende apotheose aan het einde van de set waarin ook nu weer RVV aan het langste eind trok.

Met twee nieuwe aanvallers werd de derde set van start gegaan. Met allrounder Mariëlle van Noort, die juist die vrijdagavond ook al een uitstekende wedstrijd had gespeeld, en Iris de Jong werd de goede lijn van de eerste twee sets voortgezet. Een weergaloos spelende Van Schie wist telkens de vrije ‘man’ op het te vinden. Daarmee zichzelf belonend voor het in de wedstrijd spelen van alle aanvallers. De blokkering van SKC had hier geen vat en antwoord op. Behalve een spannend momentje aan het einde van de set waarin RVV wederom SKC dichterbij liet komen liet ook nu weer Van der Boon zien waarom zij die middag ongenaakbaar was, 25-21.

Met Paola Zizola als spelverdeelster in het veld werd in de vierde set niets aan kwaliteit ingeboet. Integendeel, de mooiste aanval van de middag kwam op haar naam door uit een onmogelijke pass Iris de Jong in de ‘pipe’ op de drie meter te bedienen die de bal vervolgens snoeihard inbeukte. Tegen zoveel dadendrang was SKC niet bestand en bogen de Leidse studentes uiteindelijk het hoofd met 25-18 in een set waarin RVV eindelijk eens powervolleybal liet zien.

Zaterdag 12 maart wacht de uitwedstrijd tegen koploper Thor in Bergambacht. De wedstrijd in De Waard begint om 14.30 uur.   

Reactie niet mogelijk.