Mini’s op stoom in Koudekerk aan de IJsel

RVV Mini’s 10 is goed op stoom

 

Mochten de scenarioschrijvers van Rocky ooit geen inspiratie meer hebben voor een vervolg dan mogen ze gebruik maken van dit toernooiverslag want de meiden van RVV-10 weten nu hoe ze zichzelf na zwaar verlies kunnen oppeppen.
De lokale gymzaal in Koudekerk aan de IJsel was dit keer gastheer van de maandelijkse volleybal kippenren. Men neme een zaal met gebogen dak wat vooral het geluid goed weerkaatst en een stuk of  200 welwillende maar oh zo drukke mini volleyballertjes en je hebt een geluidsproductie waar metal-band Metallica al jaren naar op zoek is. En probeer dan maar eens je hoofd koel en geconcentreerd te houden. Geen gemakkelijke taak en al helemaal niet als het team van de tegenstander uit enkel jongens bestaat die niet zijn gaan voetballen maar juist volleyballen omdat ze vanuit de meest onmogelijke posities de ballen weten te vangen. De dames van RVV toonde ware vechtlust en wisten de heren in de eerste set nog tot een gelijkspel te dwingen, de tweede set werd helaas verloren, niet eens op basis van kunnen maar meer op basis van tactiek.
Een slecht begin van het toernooi maar daar waar ieder weldenkend mens een zware teleurstelling zou begrijpen bleken Rosalie, Isa, Lianne en Lennie enkel sterker gemotiveerd voor dat ene doel: winst! En die winst kwam er ook in de twee daaropvolgende wedstrijden. Zelfs een teleurgestelde vader/coach van een der tegenstanders kon zijn emoties niet geheel onderdrukken toen hij constateerde dat zijn mannen werden verslagen door een paar meisjes die maar net komen kijken.

De laatste wedstrijd was bij voorbaat al de wedstrijd van de dag want de trainingsmaatjes van RVV 9 waren de tegenstanders. De eerste set bleek spannend waarbij RVV-10 uiteindelijk de setwinst naar zich toetrok. Helaas voor RVV-9 speelden de emoties iets te hoog op was een afgetekende winst voor RVV-10 het resultaat.

6 ½ Punt uit een maximum van 8 is een meer dan goede score waar de meiden maar vooral ook de ouders trots op zijn. Belangrijker is echter het samenspel en het teamverband. De noodgedwongen wissels werden dit keer keurig uitgevoerd en door een ieder sportief geaccepteerd. Gevolg: bovenal veel spelplezier en vechtlust waar Rocky Bilboa jaloers op zou zijn.

RVV Mini’s 1 spelen goed samen

Met frisse moed al vroeg op pad, dit keer met de moeder van Angela (en Esther) als coach-ouder.
Bij aankomst bleek dat de eerste wedstrijd pas om 11.45u was…lekker lang tijd voor inspelen dus!! (en koffie voor de ouders)
De eerste wedstrijd tegen RVV2 lieten Angela, Isa K, Quinty en Sanne goed zien dat ze al aardig een team beginnen te vormen, en goed hebben opgelet bij de training, wat wát een beweging zat er ineens in!!

De teams waren flink aan elkaar gewaagd (een ouder wel vroeg tijdens wedstrijd of kids van RVV2 soms lijm aan vingers hadden, sommige ballen leken wel in slowmotion te worden gevangen en doorgespeeld). de eerste set werd gelijk , de tweede helaas verloren…maar.. het plezier zat erin en de meiden speelden echt samen. Het was mooi om naar te kijken.

De tweede match was tegen Novo1. leek een inkoppertje maar niets bleek minder waar, onder vele aanwijzingen van diverse kanten(sommige tikje tegenstrijdig) leken de meiden even compleet de kluts kwijt te raken en verloren beide sets…Dát was even slikken, want ze hadden ze kunnen hebben.

Maar…na even stoom afblazen stonden de meiden er toch echt weer als één team in de match tegen RVV3 en eindelijk kwamen daar de 2 punten van een overwinning binnen, het enthousiasme en plezier groeide weer en de meiden pakten weer lekker de ballen in 3-en, strakke serveerballen, super hoor meiden!!

De afsluitende wedstrijd tegen RVV4 belandde op het laatste nippertje toch nog in een gelijkspel in plaats van een overwinning, maar voor ons (als ouders , én van ieder speelster was een ouder vertegenwoordigd..ook wel even het vermelden waard!!) hebben de meiden zich gevormd tot een leuk en enthousiast team, en we hebben nu al weer zin om te supporteren bij het volgende toernooi!! (hopelijk iets minder een kippenhok/mierenhoop dan vandaag)
 

Reactie niet mogelijk.