Minitoernooi RVV in alle zichten geslaagd

Afgelopen zaterdag vond in de Terp het jaarlijkse minivolleybaltoernooi plaats van RVV. Bij de mini’s (6 – 12 jaar) vindt de competitie met omliggende verenigingen plaats middels dergelijke toernooien. Iedere vereniging organiseert om beurt haar eigen toernooi waar vervolgens alle verenigingen komen opdraven.

Dit keer was het dus de beurt aan RVV om een toernooi te organiseren. Als locatie was de Terp in Valkenburg uitgekozen waar zes minivelden waren opgezet. Bij minivolleybal spelen de teams 4 tegen 4 en afhankelijk van het niveau en leeftijd worden de spelregels en vaardigheden steeds een stukje uitdagender. Waar bijvoorbeeld op niveau twee voor de aller kleinste geldt dat iedere bal nog gevangen mag worden geldt bij niveau 6 (11-12 jarigen) dat iedere bal gespeeld moet worden.

Verdeeld over de gehele dag trokken in totaal ruim 70 teams en 350 kinderen vanuit de omgeving richting de Terp om daar de strijd met elkaar aan te gaan. U kunt zich voorstellen dat het inclusief aanhang een levendige boel was, zo niet soms een luidruchtig kippenhok.

Naast fanatiek spel was er bovenal veel plezier te zien bij zowel de kinderen als de ouders en begeleiding. Alle teams speelden in totaal 4 wedstrijden en na een lange dag keerden de teams voldaan weer naar huis. De lokale Hoogvliet was bereid gevonden voor ieder kind een pakje drinken en een mandarijn mee naar huis te geven terwijl Ernst Star namens RVV-sponsor van de mini’s Accent Accountancy nog een extra presentje voor iedere deelnemer in petto had in de vorm van een mooie bidon.

Sportief gezien was de dag voor RVV ook een succes. Immers in alle poules waarin RVV vertegenwoordigd was, bezette zij na afloop van de dag de eerste plaats, een mooi uitgangspunt voor het volgende toernooi wat over twee weken al weer op de agenda staat. Maar ook qua organisatie was het een groot succes. Vele vrijwilligers binnen RVV hebben het weer voor elkaar gekregen om alle 350 kinderen een leuke dag te bezorgen!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en lijkt (mini)volleybal jou ook een leuke sport om te doen, meld je dan snel aan via de website RVV-volleybal.nl of kom gratis een paar keer mee trainen op woensdag middag van 16:45- 18:00 in de Boorsmazaal in Katwijk, je bent van harte welkom en voor je het weet speel ook jij mee met de minitoernooien.

Reactie niet mogelijk.