Onnodig puntverlies RVV H1 tegen VCO

KATWIJK – Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Of de RVV-versie: is de coach er een keer niet bij, dan lijkt RVV H1 meer een breiclub dan een volleybalteam. Door alle praatsessies lieten de Katwijkers vrijdag onnodig een punt liggen in Oegstgeest.

De plek van de afwezige Bart van Kruistum werd ingenomen door Wil de Mooij uit dames 1, waarschijnlijk voorlopig ook de laatste keer. Al was er geen vuiltje aan de lucht in de eerste set. RVV heerste op alle fronten, liet VCO H1 niet in haar spel komen en trok de set eenvoudig naar zich toe (17-25). Daarna begonnen de (praat)problemen, ingeleid door een zwakke start in de tweede set. Onder aanvoering van oud-RVV'er Arjen de Mare, bouwde de thuisclub aan een snelle voorsprong (6-1). De Mare is tegenwoordig trainer van VCO en pikt af en toe een wedstrijdje mee. En dat deed hij nog altijd 'best aardig', RVV had soms de grootste moeite om hem af te stoppen.

Wil probeerde RVV via time-outs en wissels bij de les te krijgen, maar werd meestal overstemd door een aantal spelers die het allemaal veel beter wisten. Of dat in ieder geval dachten. Wil was wijs en hield op een gegeven moment maar haar mond. Ondankse alle praatsessies kwam RVV weer in het juiste spoor en bij 19-21 leek het lek boven. Schijn bedroog vrijdag echter, want opeens vlogen de passes alle kanten op en trok VCO het initiatief naar zich toe. RVV verzaakte de kansen af te maken en de nummer laatst trok de set knap over de streep (25-22).

Het onnodige setverlies dreunde lang door in de derde set. De Katwijkers speelden vooral tegen zichzelf en lieten VCO veel te lang bijblijven. De irritaties namen ook richting de scheidsrechter toe, die wel erg veel toeliet bij het technisch af en toe bedroevende spel van VCO. Toen vervolgens een perfecte doortikbal van Ron wel werd afgefloten, deed RVV het op dat moment enige juiste. Uiteraard eerst nog even het ongenoegen laten blijken richting de leidsman, maar daarna de scheidsrechterlijke dwalingen laten voor wat ze waren en de set winnen (25-23).

RVV drukte meteen door in de vierde set, want in een mum van tijd stond het 10-20 voor de bezoekers. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Jelle, die al een aantal weken kampt met knieklachten. Niettemin speelde RVV een gewonnen wedstrijd, want de set (15-25) en daarmee de wedstrijd (1-3) werd binnengehaald.

Zaterdag 10 december speelt RVV H1 om 16.30 uur thuis tegen Kalinko H2, een team waar RVV traditioneel de nodige moeite mee heeft. Met Bart weer op de bank en dat is maar goed ook, want die weet wel raad met theekransjes tijdens de wedstrijd.

Reactie niet mogelijk.