Onnodige nederlaag RVV H1 bij Sky Jumpers

KATWIJK – De volleybalheren van RVV bewezen zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst tegen Sky Jumpers. De Katwijkers grossierden in persoonlijke fouten en verloren onnodig met 3-1.

Naast slordigheden kreeg RVV ook nog te maken met een dosis pech. Diagonaalspeler Martin Verheij ging in het begin van de tweede set door zijn enkel bij een blokkeeractie en kon niet verder. De mannen van Bart van Kruistum leken van slag na het uitvallen van deze belangrijke pion en Sky Jumpers profiteerde dankbaar. De Haagse formatie sloeg meteen na de gedwongen wissel een gat van zes punten en hoewel RVV zich herpakte, was de tweede set verloren (25-19).
 
Spannend
De eerste set liet zien dat beide teams dicht bij elkaar zitten qua niveau. Het verschil werd nooit groter dan twee punten, maar boven de twintig bleek RVV deze middag niet in staat de punten af te maken. De blokkering van de Katwijkers had redelijk vat op de sterke aanvallers van Sky Jumpers, die blokkerend zelf niet heel sterk waren, maar verdedigend des te meer. Strijdlust kon beide teams niet worden ontzegd, waarmee de toeschouwers een spannende eerste set zagen, die uiteindelijk nipt in het voordeel van de thuisclub eindigde (25-22).
 
Service
Ard de Mooij viel prima in als vervanger van Verheij in de rest van wedstrijd, terwijl met name Ken Rovers op midden en Erik de Muinck op buiten de scorende mensen waren bij RVV. Eindelijk kwam ook de servicedruk op het gewenste niveau, vooral met de korte service had Sky Jumpers de nodige problemen. Een ruime voorsprong werd door RVV omgezet in setwinst (22-25) en de wedstrijd was weer helemaal open.
 
Fouten
Ook in de vierde set kreeg het publiek waar voor zijn geld, aangezien beide teams niet voor elkaar onder wensten te doen. Er viel ondanks de achterstand wel degelijk wat te halen voor de Katwijkers, die het zichzelf echter weer veel te moeilijk maakten met onnodige fouten. Bij de twintig had Sky Jumpers het beslissende gaatje daarom te pakken en de thuisclub gaf die voorsprong niet meer uit handen (25-21).
 
Na komend zaterdag heeft RVV de top drie van de ranglijst voorlopig gehad, dan komt nummer 2 Punch H1 uit Delft op bezoek in de Boorsmazaal. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.