Onthutsend RVV verslikt zich lelijk in Castellum

De volleyballers van RVV leden afgelopen vrijdag een pijnlijke nederlaag tegen nummer laatst Castellum. Op de 3-1 nederlaag in Alphen aan den Rijn viel namelijk helemaal niets af te dingen.

De door blessures geplaagde  thuisclub speelde voor het eerst dit competitie met hun eerste spelverdeler, maar vooral serverend deed Castellum de Katwijkers heel veel pijn. Of het nu gemakzucht was of de druk van de hoge verwachtingen vooraf, feit was dat RVV de servicepassing pas halverwege de derde set een beetje onder controle kreeg, maar toen was het al veel te laat om nog aanspraak te maken op de overwinning. De eerste twee sets gingen met het grootste gemak naar Castellum (25-16 en 25-17), want het team van Krasimir Filipov bleek ook niet in staat de mouwen echt op te stropen toen al snel bleek dat het een bijzonder lastig avondje zou gaan worden.

Ander probleem was de servicedruk van de Katwijkse formatie. Die was in de eerste drie sets volledig afwezig, waardoor Castellum met veel middendreiging kon spelen en daar goed gebruik van maakte. In de derde set bleef RVV wat langer bij, maar opnieuw een dipje in de passing en veldverdediging bezorgden de thuisclub de overwinning (25-20). Een sterke serviceserie van aanvoerder Ron de Mooij en sowieso iets meer servicedruk van RVV legden in de laatste set haarfijn een deel van de oorzaak van de harde nederlaag bloot. De Alphense formatie bleek vanaf dat moment kwetsbaar en zonder al te veel problemen werd toch nog een puntje veiliggesteld door RVV (20-25).

De Katwijkers haken door de nederlaag voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen. Komende donderdag kan RVV vrijuit spelen, want voor de beker komt Haaglanden 2 op bezoek in de Boorsmazaal. De Voorburgers doen bovenin mee in de 3e divisie en zijn dan ook zwaar favoriet. Voor RVV is het vooral zaak om het beschadigde vertrouwen weer wat op te vijzelen en een goede wedstrijd neer te zetten. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Reactie niet mogelijk.