Ontketend Heren 1 haalt uit tegen VollinGo H2

De mannen van Heren 1 lieten er afgelopen zaterdag geen twijfel over bestaan wie momenteel het sterkste team is in de 1e klasse. In een rechtstreeks duel met concurrent VollinGo H2 werd bij vlagen de vloer aangeveegd met de opponent uit Gouda (4-0).

Dat alles voltrok zich onder aanvoering van een ontketende Martin. De diagonaalspeler eiste de absolute hoofdrol voor zich en was niet te stoppen. Een perfecte set-up, een noodbal, uit stand, werkelijk iedere bal werd door hem tot punt gepromoveerd. Daarvan viel in de eerste set al het nodige te genieten in een volle en zeer luidruchtige Boorsmazaal, al eisten enkele spelers van VollinGo ook even de aandacht op, maar dan in negatieve zin. De uitstekend leidende scheidsrechter floot de spelverdeler van VollinGo terug voor een zwakke technische bal, waarna een korte periode werkelijk ieder punt werd aangevochten. Dat een gele kaart voor de gasten uitbleef, mocht een klein wonder heten.

Heren 1 zat wél meteen in de wedstrijd en liep in het hectische eerste deel van de set ver uit (11-2). De service werd als echt wapen gebruikt en ook de blokkering zat potdicht, waardoor RVV de hele set het initiatief hield. Dat Ron ook een aardige klap in huis heeft, liet hij zien na een pass die over het kwam. Van huis uit toch spelverdeler, maar deze bal ramde hij binnen de drie meter terug, iets wat normaal toch voorbehouden is aan 'opper-binnen-de-drie-meter-rammer' Ken. Eventjes stribbelden de Gouwenaren tegen en kwamen ze terug van 20-11 naar 20-15, maar de mannen van Bart zetten de puntjes daarna weer op de i (25-16).

Dat de mannen van VollinGo (op dat moment de nummer 1) echt wel wat kunnen, bewezen ze in de tweede set. Met veel servicedruk liepen de ervaren heren uit Gouda uit naar een ruime voorsprong (13-19) en leek setverlies een kwestie van tijd. Daar dacht Gert echter anders over, met een sterke serie sprongservices was het gat bij de ‘big point’s’ nog maar twee. Luidkeels gesteund door het publiek vocht Heren 1 zich naast VollinGo (22-22), waarna op 25-24 het tweede setpoint werd benut door wie anders dan Martin.

Groot was de ontlading na de prachtige terugknokpartij van Heren 1. Dat kwam aan als een mokerslag bij VollinGo, terwijl RVV nu echt ontketend was. Martin was geweldig, al verdienen ook Ken en Jeroen daarvoor een groot compliment. De middenaanvallers waren heel dreigend en scoorden ook regelmatig hun ballen, waardoor Martin vaak een eenmansblok voor zich had. Uiteraard zocht Ron hem dan ook veelvuldig, mede ook omdat Gert, Jelle en Ard op de buitenkant steevast een zeer sterke blokkering tegenover zich hadden en er moeilijk doorheen kwamen. Ook in de derde set liep de service weer als een trein en bouwde Heren 1 aan een enorme voorsprong (19-9). Met killblocks, keiharde spikes en lepe doortikballetjes was het genieten voor het publiek. Met de winst in zicht lieten de mannen niet meer los, met een afstraffing als gevolg (25-11).

De wedstrijd was binnen, maar om echt een ruime voorsprong te nemen op de ranglijst, moest ook de vierde set gewonnen worden. Daar zag het in de beginfase niet naar uit. De passing was even weg, maar de mannen binnen de lijnen kregen van de 'grote kale leider' Bart het vertrouwen om te laten zien dat ze het echt wel konden. Zijn vertrouwen werd niet beschaamd, want de achterstand werd ingelopen en het publiek kreeg een spannende slotfase voorgeschoteld. Martin kreeg daarbij het vaakst de handen op elkaar, hij scoorde werkelijk uit alle standen. VollinGo weigerde echter de blokkering aan te passen en dat was een kolfje naar de hand van de slim spelende Ron, die Martin enkele keren volledig vrij speelde (en gelukkig zijn er in de Boorsmazaal géén gele deuren, hè Mart?). De Gouwenaren kregen vanaf de kant ongevraagde maar goedbedoelde adviezen als 'laat maar slaan' en 'ik zou maar een helm op zetten'. Op 24-23 was het bij het eerste matchpoint meteen raak en was de onverwacht ruime winst een feit.

Komende zaterdag speelt Heren 1 uit bij Timios H2. Onlangs kegelde RVV deze tegenstander uit de beker, dus de kwaliteiten van de Waddinxveners zijn bekend en zal er ondanks het verschil op de ranglijst van onderschatting zeker geen sprake zijn. De wedstrijd in sporthal Groenswaard begint om 14.30 uur.

Reactie niet mogelijk.