Ook H1 kan geen punten snoepen van koploper

Dankzij een scheidsrechterlijke blunder van jewelste is het ook Heren 1 niet gelukt punten af te snoepen van de nog ongeslagen koploper VollinGo H1. In Gouda waren de Katwijkse volleyballers er evenwel heel erg dichtbij.

Halverwege de tweede set kwamen de eerste tekenen van herstel bij onze mannen en kwam er meer gif in het spel. De eerste set (25-13) liet VollinGo zien waarom het team nog geen set afstond in de drie voorgaande wedstrijden. Iedere aanval was een punt, waarbij opgemerkt dient te worden dat de blokkering bij H1 ver beneden peil was. VollinGo speelde bijzonder sterk en zette dit ook door tot halverwege de tweede set.

Met een steeds beter sluitende blokkering en dito verdediging kreeg H1 echter langzaam vat op de sterke thuisploeg. Bart wisselde Jelle voor Ard op de middenpositie en Jelle pakte zijn kans door veelvuldig te scoren. Het gat bleek echter te groot en mede dankzij enkele blunders van de arbitrage ging ook de tweede set ruim naar VollinGo (25-18).

Met Gert voor Erik op de buitenaanval zette RVV het prima spel door in de derde set. Helaas zetten ook de scheidsrechters hun niveau door, wat onze mannen uiteindelijk zelfs de set kostte. H1 stond de hele set op een minimale voorsprong en op 22-23 zetten Ron en Ken een killblock en vierde H1 het zeer belangrijke punt al. Het was het scheidsrechterlijke duo echter blijkbaar ontgaan dat de bal keihard op de grond stuiterde (de dichtsbijzijnde verdediger lag ongeveer een meter bij de bal vandaan) en waar VollinGo de bal over het net speelde en de bal werd gevangen door Ron (hij mocht immers gaan serveren), werd hij tot grote verbazing van zowel VollinGo als het daarna logischerwijs woedende H1 teruggefloten. In plaats van 22-24 en dus twee setpoints werd het 23-23 en dat cadeautje pakte VollinGo dankbaar uit. Met twee sterke services was de set alsnog voor de thuisclub (25-23).

Met de pest in het lijf startten onze mannen de laatste set iets minder en dat was precies het verschil dat tot het eind bleef staan. H1 had iets te veel tijd nodig om zich over de enorme deceptie van de vorige set heen te zetten, want ook nu bleek dat de mannen van Bart zich prima konden meten met VollinGo. Ken liet nog even zien dat er, ondanks het aanvalsgeweld van de koploper, weinig spelers zijn in de Promotieklasse die een bal zo ongenadig hard binnen kunnen slaan als hij, maar het gaatje kon niet meer worden gedicht. De ploeg uit Gouda maakte de set met een mooie aanval door het midden uit (25-22).

H1 speelt komende dinsdag de bekerwedstrijd tegen Inter Rijswijk H2. De Rijswijkers degradeerden vorig seizoen uit de landelijke 2e divisie en vormen dus een zeer sterke opponent die duidelijk de favoriet is deze avond. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 21.30 uur.

Reactie niet mogelijk.