Ook Leython moet eraan geloven tegen RVV

RVV dames 1 lietook tegen Leython DC D3 zien dat ze eigenlijk wat te laag staan op de ranglijst in de 1e klasse. De rivaal werd in Leiderdorp met 1-3 verslagen.

Onze dames zijn in de winning mood, de eerste set begon D1 daarom ook met dezelfde opstelling als de laatste twee wedstrijden. Marielle en Miriam op de buiten, Hannah en Danielle op de midden, Willy als spelverdeler en Arina als diagonaal. De meiden wisten de passing uit de service goed bij Willy te brengen. Hierdoor konden alle aanvallers aangespeeld worden. De tactische bal in het centrum scoorde keer op keer en D1 won de eerste set met 17-25.

Coach Ard had dus geen reden om iets aan de opstelling te wijzigen in de tweede set. Leython kwam iets meer in het spel waardoor het voor D1 lastiger werd om direct te scoren. Toch begonnen de dames in de loop van de set het gat te slaan richting setwinst. Marielle wist goed over het blok heen te slaan en te scoren. Leython ging steeds slordiger spelen en de middenaanvallers van D1 zetten het blok steeds goed dicht. Ook de tweede set werd met 17-25 gewonnen.

In de derde set ontwikkelde Leython meer servicedruk en zette onze dames daarmee onder druk. RVV kreeg moeite met de passing en de aanvallers wisten niet meer in één keer te scoren. De derde set ging met 25-23 nipt naar Leython.

De vierde set kenden één aanpassing in de opstelling Marielle werd gewisseld voor Joan. De set begon goed en RVV liep iets uit. Door wat verwarring achterin en minder direct scorende ballen kwam Leython nog erg dichtbij. Bij een stand van 23-23 kwam Marielle weer terug in het spel. Ze wist de pass goed te brengen bij Willy waardoor de set en de wedstrijd uitgespeeld kon worden (23-25).

Komend weekend is D1 vrij, op vrijdag 28 maart staat de kraker tegen die andere rivaal, NOVO, op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in de Boorsmazaal en begint om 21.30 uur.

 

Reactie niet mogelijk.