Ook RVV MC2 hijst kampioensvlag

MC2 kampioen najaar 2014Afgelopen zaterdag is ook meisjes C2 (leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar) kampioen geworden van de tweede klasse en volgde daarmee het goede voorbeeld van JC1. Na een 1-3 overwinning in sporthal Houtrust tegen de nummer twee Kalinko MC4, kon RVV MC2 niet meer worden gepasseerd.

De meiden van MC2 hadden nog 1 setje nodig om de kampioensvlag definitief te kunnen hijsen en bouwden door de goede services van Anna, Nadine en Lejanda meteen een flinke voorsprong op in de eerste set. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en het kampioenschap werd veilig gesteld met een ruime overwinning (25-10).

Met het hoofd in de wolken werd begonnen aan de tweede set, waardoor Kalinko snel op voorsprong kwam. Halverwege de tweede set herpakte RVV MC2 zich door goede acties van onder andere Vera, Sylvi en Zuzana, maar dit was te laat voor de setwinst. Die ging met 25-22 naar Kalinko.

Maar je kampioenswedstrijd verliezen wil niemand, dus schakelde MC2 weer een tandje bij. De meiden moesten er  flink voor knokken, waarbij Merle in de vierde set nog uitviel met een blessure. Ondanks deze tegenslag werden de derde en vierde set nipt gewonnen (25-22 en 25-23). Hierna was het tijd voor medailles en bloemen.

Reactie niet mogelijk.