Opnieuw verlies op vreemde bodem voor H1

Het winnen van uitwedstrijden blijft dit seizoen nog even een probleem voor H1. De lange mannen kwamen er afgelopen vrijdag in Leiderdorp dichtbij tegen Leython DC H2, maar moesten in de vijfde set toch het hoofd buigen (3-2).

Het had evenwel nooit zover gekomen als H1 de eerste set gewoon over de streep had getrokken. Vooral met de beruchte korte service deden de mannen van Bart hun opponent pijn en werd de middenaanval van de Leiderdorpers zo goed als uitgeschakeld. Aan de buitenkanten was het blok echter lang niet altijd op orde, waardoor H1 onnodig veel punten tegen kreeg en Leython kon aanklampen. Twee setpoints waren door servicefouten niet aan onze heren besteed, waarna de thuisploeg het eerste setpoint wel meteen benutte (27-25).

In de tweede set serveerde RVV wat dieper, waar de kort verdedigende thuisploeg dusdanig veel moeite had dat H1 snel ver weg liep (2-8). Waar H1 vanaf dat moment begon te freewheelen, schakelde Leython een tandje bij en stond halverwege de set weer keurig bij RVV (15-17). De inhaalslag had echter behoorlijk kracht gekost en waar H1 serverend de passing van Leython weer onder druk kreeg, lukte dat andersom niet meer. Bij 21-25 was de stand weer in evenwicht.

Het spelniveau was aan beide kanten niet heel hoog, maar de spanning vergoedde heel veel. Beide teams wilden heel graag winnen, maar het was Leython dat het initiatief in de derde set pakte. Een sterke serviceserie zorgde ervoor dat H1 vol in een eigenlijk kansloze achtervolging moest. Van 18-12 knokten onze mannen zich echter heel knap terug tot 23-21, maar verder liet Leython het niet komen (25-21).

Dan maar in vijf sets winnen, drukte Bart zijn mannen op het hart. De passing stond in set 4 weer prima, waardoor H1 het tempo kon opvoeren en aan een voorsprong bouwen. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar (20-25) en dus moest een vijfde set de beslissing brengen. Leython won enkele lange, spannende rally’s en sloeg daarmee het eerst een gaatje (8-5). Dat bleek funest, want hoe hard er ook werd gevochten voor iedere bal, op 14-11 verdween de laatste service in het net en lukte het H1 dus voor de vierde keer niet om een uitwedstrijd in winst om te zetten.

Komend weekend is het vlaggenschip vrij, op zaterdag 30 november om 17.00 uur komt hekkensluiter Castellum H1 op bezoek in de Boorsmazaal.

Reactie niet mogelijk.