Probleemloze winst RVV H1 op reserves NOVO

KATWIJK – De volleyballers van RVV pakten zaterdag de draad weer op na de nederlaag tegen koploper Gemini Kangoeroes. Het tweede team van NOVO uit Noordwijk had geen schijn van kans in de Boorsmazaal (4-0).

Met een bijna volledige selectie (alleen Jaimy Geenjaar kampt nog met een enkelblessure) en volledig in het nieuw zette RVV de gasten meteen flink onder druk in de eerste set. De blokkering van NOVO had zelden een antwoord op het aanvalsgeweld van de thuisclub. Toch bleven de Noordwijkers tot 20-20 keurig bij. Dat had RVV echter helemaal aan zichzelf te wijten door een slechte periode in de passing. Vooral in de eerste set hadden de Katwijkers moeite om spelverdeler Ron de Mooij makkelijk te maken. Coach Bart van Kruistum zette echter de puntjes op de i in een time-out en hamerde het er weer eens in: "Boven de 20 begint de wedstrijd pas echt." Passer-loper Gert Klok reageerde twee keer attent aan het net en scoorde enkele belangrijke punten. RVV verloor geen punt meer en haalde de set binnen met 25-20.

De tweede set was het startsein voor RVV om ook de passing beter te verzorgen. Aangezien dat redelijk lukte, namen de Katwijkers een ruime voorsprong. NOVO ging daarbij ook serverend steeds meer fouten maken, waardoor de voorsprong nooit meer in gevaar kwam (25-18). In de derde set (met Erik Noort voor Leander Rijneveld) werd het krachtsverschil alleen maar groter. NOVO wenste zich niet neer te leggen bij een monsternederlaag en knokte voor wat het waard was. Dat leverde nog een paar prachtige lange ralleys op, maar ook die bleken een prooi voor RVV. Met 25-14 was het gedaan voor NOVO.

De immer belangrijke vierde set (met Leander Rijneveld voor Gert Klok en Ard de Mooij voor Jelle Noest) bleef onnodig lang spannend. RVV gaf NOVO te lang de illusie dat er een puntje te halen viel in Katwijk, waardoor de Noordwijkers er zowaar zelf weer in gingen geloven en zich twee keer terugknokten in de set. RVV herpakte zich onder aanvoering van Ken Rovers (met enkele harde klappen vanachter de drie meter) op tijd en won de laatste set met 25-20.

De 4-0-overwinning was een mooie opsteker in aanloop naar de komende wedstrijd, op vrijdag 25 november uit tegen Leython H2. De Leiderdorpers zijn de virtuele koplopers en verloren deze competitie nog niet. RVV zal over twee weken moeten winnen in de Bloemerd om in de buurt te blijven van de bovenste plaatsen.

 

Reactie niet mogelijk.