Probleemloze zege H1 op hekkensluiter

De mannen van RVV H1 kenden afgelopen zaterdag weinig moeite met hekkensluiter Castellum H1. In de Boorsmazaal hadden de Alphenaren geen schijn van kans (4-0).

Het was voor coach Bart zo’n wedstrijd waarin hij alle spelers speeltijd kon geven, omdat het verschil halverwege de sets iedere keer geruststellend groot was. H1 schoot telkens uit de startblokken, al bleef rode lantaarndrager Castellum in de eerste set nog even bij. Dat had echter vooral te maken met het feit dat onze heren nog even in het ritme moest komen, want daarna was het snel gedaan met de dadendrang van de ook nog eens verzwakte Alphense formatie (25-16). Ron kon dankzij de prima passing onder andere Ken vaak bedienen op de middenaanval en meestal was het meteen raak.

Bij RVV ontbrak nog altijd Martin, hij is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Het gemis deerde H1 weinig deze wedstrijd, zijn positie werd prima ingevuld door Erik en vanaf de derde set Gert. De servicedruk hoefde niet eens top te zijn om Castellum onder druk te houden en fouten te laten maken. Waar H1 in de eerste set zelf nog voor het gros van de Alphense punten zorgde door onnodige fouten, kreeg het arme Castellum in de tweede set echt alle hoeken van het veld te zien (25-12).

Ook in de derde (25-19) en vierde set (25-17) was de krachtsverhouding enorm. De blokkering zat aan RVV-zijde behoorlijk dicht en Castellum maakte zelf veel te veel fouten om het onze mannen echt moeilijk te maken. Even leek de ontknoping van de derde set daarbij nog spannend te worden, maar Samuel scoorde op het eerste setpoint meteen keurig via het blok. Ook Jaimy (H2) viel in de derde en vierde set zeer verdienstelijk in en libero Martijn was passend en verdedigend de hele wedstrijd zo vast als een huis.

Met de duidelijk winst nestelt H1 zich stevig in de grote middenmoot. Komende zaterdag 7 december zal het zeker niet zo gemakkelijk gaan als de mannen op bezoek gaan bij Zovoc H1. De Zoetermeerders waren in het kampioensjaar het enig team waar H1 niet van wist te winnen en dus is het tijd voor revanche. De wedstrijd in de Noord-Westerhal begint om 17.00 uur.

Reactie niet mogelijk.