Promotiekans RVV bijna verkeken na onnodig verlies

Het had een mooi weekend voor RVV kunnen zijn, maar de volleyballers konden niet profiteren van de winst (en daarmee het kampioenschap) van koploper Nesselande. Door het onnodige verlies afgelopen vrijdag bij Inter Rijswijk (3-2) is de kans op het behalen van de p/d-wedstrijden zo goed als verkeken.

Het gaatje met nummer twee Leython DC was drie punten en aangezien kampioen Nesselande een dag later geen spaan heel liet van hun enige overgebleven concurrent, had RVV bij een goed resultaat zomaar op de tweede plek kunnen staan. Het zat er ook zeker in voor de mannen van Krassimir Filipov, maar de Katwijkse volleyballers gooiden tot drie keer toe volkomen onnodig hun eigen glazen in. Zoals in de eerste set, waarin RVV veel te veel onnodige fouten maakte. Als de mannen dat hadden beperkt, was de eerste set ‘gewoon’ voor RVV geweest. Het moet gezegd dat Inter Rijswijk een prima wedstrijd speelde en goed gebruik maakte van deze fouten (25-23).

De Katwijkers waren wakker en draaiden vanaf dat moment de duimschroeven stevig aan met de nodige servicedruk. Ook de blokkering en aanval waren op orde en de Rijswijkse gastheren kwamen er even niet meer aan te pas. Toch werd ook de tweede set onnodig spannend doordat RVV een ruime voorsprong bijna  liet glippen (25-27). Het leek een incident, want halverwege de derde set was het verschil al acht punten (8-16). Mede dankzij een lange serviceserie van Samuel di Maggio hield RVV Inter Rijswijk zelfs onder de tien punten (9-25).

RVV ging door en stevende af op een keurige overwinning (14-19), toen plotseling de passing stokte en het gat van vijf punten in no time een achterstand was. De Katwijkers konden het tij niet keren, kwamen er aanvallend even helemaal niet meer doorheen en Inter Rijswijk liet zich het cadeautje niet ontnemen (25-21). En dus was er een vijfde set nodig, met de repeterende breuk van een voorsprong van RVV halverwege (4-8) en een onverklaarbare ineenstorting met zelfs het eerste verlies van dit jaar tot gevolg (15-13).

Met een achterstand van 1 punt op Leython lijken de p/d-wedstrijden ver weg, aangezien RVV komende zaterdag om 17.00 uur kampioen Nesselande ontvangt in de Boorsmazaal, terwijl een dag eerder Leython het in eigen huis opneemt tegen het tegen degradatie vechtende Kalinko 2.

Reactie niet mogelijk.