RVV D1 delft onderspit tegen Castellum

RVV dames 1 nam het afgelopen vrijdag in de eigen Boorsmazaal op tegen Castellum D1. De Alphense meiden waren net te sterk (1-3).

Coach Ard had twee opties minder door blessures. Miriam was tijdens haar wintersport omver geskied en had nog te veel last van haar nek, terwijl Mariëlle op de training geblesseerd was geraakt en niet fit genoeg was om te spelen. Jorien van dames 2 kwam het team versterken.

De eerste set werd begonnen met op de midden Hannah en Danielle, buitenaanvallers Joan en Nathalie, diagonaal Arina, spelverdeler Willy en libero Denise. D1 begon wat gespannen aan de eerste set. De pass kwam niet altijd goed aan waardoor de set-up niet altijd gegeven kon worden. Castellum daarentegen wist wel te scoren op de belangrijke momenten en de eerste set eindigde in 22-25.

De tweede set werd op dezelfde wijzen begonnen als de eerste. Joan werd gewisseld voor Aimee. Achterin bleef het onrustig bij RVV, waardoor er voorin niet direct gescoord kon worden. Willy vloog door het hele veld. Zij werd halverwege de set gewisseld voor Jessie. D1 kwam niet meer dichter bij Castellum en verloor ook de tweede set (21-25).
 
De derde set bleven Aimee en Jessie staan. Castellum liep snel weg bij RVV, dacht er al te zijn maar had geen rekening gehouden met de Katwijkse vechtersmentaliteit. RVV wist van 7-17 terug te komen tot 16-19. De inhaalrace had echter de nodige kracht gekost, zo bleek in het beslissende deel van de set (22-25).

Het goede terugkomen in de derde set zorgde voor vertrouwen bij onze dames. Ze begonnen echter meteen weer met een 3-0 achterstand, waarna Ard een time-out nam. Hij wees erop dat de dames niet weer eerst tien punten achter moesten komen om het zichzelf zodoende onmogelijk te maken de set te winnen. Zijn woorden waren niet aan dovemansoren gericht. Het verloop van de vierde set ging gelijk op, van 13-13 naar 20-20, maar dit keer wist D1 boven de 20 wel het verschil te maken. Arina scoorde veel ballen en de midden van Castellum werd goed afgeblokt. De vierde set werd gewonnen met 25-21.

Komende zaterdag 1 februari speelt RVV Dames 1 de uitwedstrijd tegen SKC D1. De wedstrijd in het Universitair Sportcentrum in Leiden begint al om 11.00 uur.

Reactie niet mogelijk.