RVV D1 komt als een diesel op gang

Zaterdag 25 januari stond Kratos’08 D2 op het programma. Een lastig team om tegen te spelen. Zij zijn namelijk tot dusver de enige die eerder wisten te winnen van RVV.

En ook deze keer lieten de dames uit Delft duidelijk merken dat zij met punten naar huis wilden gaan. De eerste set begonnen de dames van Kratos sterk. RVV liet zich overrompelen en had geen antwoord op het spel van Kratos. RVV ging twijfelachtig spelen en er werden veel servicefouten gemaakt. Tijdens een time-out probeerde coach Ronald Verheij de dames weer op scherp te krijgen, maar tevergeefs, 17-25 voor Kratos.

Met deze 0-1 achterstand was de opdracht van coach Ronald Verheij om relaxter te gaan spelen. De dames begonnen sterker aan deze set, toch liep het lange tijd gelijk op. Kratos was niet van plan de voorsprong uit handen te geven. De pass aan de kant van RVV werd beter, waardoor het voor spelverdeelster Nathalie van Duijvenboden makkelijker werd om de middenaanvalsters te bedienen. Door deze betere verdeling kregen de andere aanvalsters ook meer ruimte. Diagonaal Isa van Schie wist als vanouds de ballen binnen de lijnen te smashen. Kratos kwam nog even terug met wat scherpe ballen, maar het waren de Katwijkse dames die de set pakten met 25-19.

1-1 in sets, de dames van RVV moesten nu doorpakken. Heel even nam Kratos in deze set het voortouw, maar RVV was scherp en gaf Kratos geen ruimte. De pass van RVV lag goed, waardoor het voor Nathalie van Duijvenboden makkelijk was om echt te verdelen. Met een serviceserie van Kirsten Barnhoorn aan het einde van de set wisten de dames uit Katwijk te winnen met 25-11.

De vierde set verliep zoals de derde. De dames van RVV gaven de voorsprong niet meer uit handen en wisten mooie ballen te scoren. Het is zonde dat de scherpte in de eerste set miste, maar met een 3-1 overwinning kunnen de dames tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

Vrijdag 31 januari spelen de dames om 19.30 uur uit tegen Sovicos. Zijn jullie erbij?

Reactie niet mogelijk.