RVV D1 pakt eerste plek na moeizame wedstrijd tegen de buren NOVO

Met een vervangende coach Ronald Boers, in verband met afwezigheid van Ronald Verheij en Piet van Rijn, vertrokken de dames naar Noordwijk. De meeste speelsters van beie teams kennen elkaar wel, van regiotrainingen of door het wisselen van clubs. Middenaanvalster Hannah Zandbergen raakte helaas tijdens het inspelen geblesseerd en moest het veld dus al vroegtijdig verlaten.

In de eerste set waren de dames van RVV afwachtend. Novo kreeg de ruimte en pakte deze ook. Tijd om onszelf even een ‘schop onder de kont’ te geven. Coach Ronald Boers nam een time-out en probeerde de dames weer op scherp te krijgen. Met een achterstand van acht punten moesten de dames van RVV alles geven. Langzaam wisten zij terug te krabbelen tot 23-23. Met geduld en tomeloze inzet wisten de dames uit Katwijk de Noordwijkers voorbij te gaan en de set te pakken met 23-25.

In de tweede set werd duidelijk dat Novo zich niet zomaar gewonnen gaf. Blokkerend gaven zij onze middenspeelsters geen ruimte en dus moest RVV oplossingen zoeken. De teams scoorden afwisselend en aan beide kanten werd hard gewerkt. Ook in deze set werd het weer 23-23. Door rustig te blijven spelen wisten de dames uit Katwijk ook de laatste twee punten te pakken.

Nathalie brengt Kirsten in stelling tegen het team waar ze ooit zelf in speelde

De derde set namen de dames van RVV het voortouw, met een goede serviceserie stond het 8-1. Doelstelling was om deze voorsprong niet meer uit handen te geven. Novo ging echter beter spelen en wist het spel van RVV toch te doorbreken. Individuele foutjes slopen erin aan de kant van RVV, te laat wisten de dames terug te komen en de set ging met 25-19.

Novo maakte daarmee ook duidelijk dat zij een vijfde set wel zagen zitten. Het spel was in de vierde set vergelijkbaar met de eerste twee sets. Ook deze set werd er aan beide kanten gevochten voor de punten. De dames knokten tot het einde van de set, Novo voor een vijfde set en RVV voor de winst. Deze set werd, net zoals de eerste twee sets met 23-25 gewonnen door RVV.

Al met al was het een lastige wedstrijd, maar met de 1-3 winst op zak pakken de dames de koppositie. Aanstaande woensdag staat er alweer een top 5 team op het programma. De dames spelen dan tegen Timios in Boskoop. Komen jullie ons aanmoedigen? Na het (ongetwijfeld onverwachte) verlies zal Timios immers alles op alles zetten om hun achterstand in te lopen!

Reactie niet mogelijk.