RVV D1 start het nieuwe jaar met 5 punten

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar start dames 1 met een compleet team, inclusief aanvulling van invallers Christine de Muinck en Nynke Visser.

Tijdens de eerste set bleef de geblesseerde Anneleen van Dijk aan de kant, haar plek werd opgevuld door Lennie van Beelen. Hannah Zandbergen is goed hersteld van haar blessure en was dan ook weer binnen de lijnen te vinden. Ondanks de oefenwedstrijden moesten de dames uit Katwijk weer even in het wedstrijdritme komen. GGV nam duidelijk een voorsprong en wist door een wisselende service de pass van RVV te ontregelen. Hierdoor werd het voor spelverdeler Nathalie van Duijvenboden lastig om de middenaanvaller te bedienen. Tijdens een time-out zette coach Ronald Verheij de dames weer op scherp: “Het ziet er niet uit, laten we gaan volleyballen en doen waar we goed in zijn.” Heel even werd Anneleen van Dijk in het veld gebracht, de pass ging weer lopen en de opmerking van de coach werd goed opgepakt. RVV wist terug te krabbelen tot 23-23. Met een sterke service wisten de dames het af te maken met 25-23.

Even op adem komen en tot rust. De tweede set moest anders, uitgaan van de eigen kracht. Hannah werd vervangen voor Floortje van Duijn. Libero Esli van Ingen werd deze set vervangen voor libero Nynke Visser. De rest van de dames bleven ongewijzigd. Dit keer nam RVV het voortouw met een goede service van Kirsten Barnhoorn. Er werd deze set beter verdedigd en de pass werd verzorgd zodat de middenaanvallers Floortje van Duijn en Jitske Kromdijk goed in het spel kwamen. Toch kwam GGV nog terug met een goede service. Dit keer kregen de dames uit Katwijk de pass sneller onder controle waardoor GGV niet kon uitlopen. Christine de Muinck werd ook nog in het veld gebracht en wist met een harde aanval te scoren. De set werd mooi afgemaakt met 25-18.

In de derde set begonnen de dames in met een wijziging Jamilla Mugge kwam het veld in voor de spelverdeling. GGV gaf zich niet gewonnen en wist nog steeds te scoren. Een spannende set tot gevolg. Isa van Schie werd in deze set ook weer in stelling gebracht. Met harde aanvallen wist zij op de diagonaal zowel aan het net als achter de driemeterlijn te scoren. De stand liep gelijk op, maar ook deze set wisten de dames van RVV het af te maken, dit keer met 25-22.

Deze set moesten de dames het afmaken om de vijf punten in de wacht te slepen. De dames van GGV bleven knokken voor een set. De dames uit Katwijk bleven erin geloven en hadden ook deze set een sterke service. Omdat ook deze set gelijk op bleef lopen besloot coach Ronald Verheij een dubbele wissel te doen. En met resultaat want ook set ging naar RVV met 25-23.

Al met al een moeizame maar mooie overwinning. A.s vrijdag spelen de dames om 21.00 uur tegen Castellum in Alphen aan den Rijn.

Reactie niet mogelijk.