RVV dames 1 laat set liggen in spannende wedstrijd tegen VollinGo D3

Afgelopen zaterdag mochten de dames uit Katwijk naar de sporthal op groene palen in Gouda. VollinGo D3 stond op het programma. Deze dames draaien ook lekker mee in de top 5 en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

En dat werd het, al in de eerste set werd duidelijk dat deze teams echt aan elkaar gewaagd waren. Aan beide kanten werd hard gevochten om de punten binnen te halen. In een drukke zaal deden de dames van RVV er alles aan om zich te concentreren en om boven het geluid in de drukke zaal uit te komen. De hele set liep het gelijk op, aan de kant van de Katwijkse dames werden veel servicefouten gemaakt en er moest dan ook hard gewerkt worden om bij te blijven. Dit lukte pas aan het einde van de set en RVV pakte de winst met 23-25.

De tweede set was de service meer onder controle. De dames van RVV waren iets meer aan de bal gewend en wisten de passing van VollingGo te ontregelen. De set begon met een voorsprong aan de zijde van RVV en deze werd niet meer uit handen gegeven. De dames van VollinGo hadden geen antwoord op servicekanon Anneleen van Dijk en met een overwinning van 17-25 stonden onze dames voor.

Iedereen bracht extra focus mee voor de derde set, want we moesten nu niet verslappen. En dat deden de dames gelukkig niet…. Afgelopen week is er op de training extra aandacht geweest voor het blok. En dat stond bij Jitske Kromdijk als een huis. Ook deze set was de service van RVV beter onder controle. VollinGo gaf zich niet zo maar gewonnen en deed er alles aan om de set naar zich toe te trekken. Een moeilijke service van de kant van Gouda tot gevolg. Na wat schuiven in de pass konden de dames van RVV weer scoren. Met tot gevolg dat de set netjes werd afgemaakt met 21-25.

In de laatste set kwam spelverdeelster Jamilla Mugge in het veld voor Nathalie van Duijvenboden. Jamilla nam het stokje goed over en wist de juiste aanvallers te vinden. VollinGo was echter niet van plan om met 4-0 achter te blijven en deed er alles aan om de laatste set te pakken. De concentratie aan de kant van RVV zakte iets weg en zo ontstond er ruimte voor VollinGo om punten te maken. De dames van RVV kwamen nog terug, maar het was te laat, de laatste set ging met 25-23 naar de dames uit Gouda.

Zie ook onze Facebook video

Al met al een mooie overwinning (1-3) voor RVV. Volgend weekend staat er weer een team uit de top 5 op het programma, om 15.00 uur spelen de dames thuis tegen Zovoc uit Zoetermeer.

Reactie niet mogelijk.