RVV Dames 1 pakt 5 punten op bijzondere dag

Net zoals alle RVV wedstrijden, startte ook die van dames 1 met een minuut stilte voor het overlijden van Jan Verheij, het clubicoon van RVV. Na deze minuut was het tijd om aan te treden tegen SKC uit Leiden. Dit enthousiaste team gaf zich niet zo maar gewonnen.

In de eerste set nam RVV het voortouw en wisten de dames uit Katwijk SKC onder druk te zetten. Toch wist SKC door slim spel bij te blijven. In de time-out zette coach Ronald Verheij de dames weer op scherp, want het was te mat. Daarop volgde een mooie serviceserie en wisten onze dames het af te maken met 25-21.

In de tweede set verliep het totaal anders, SKC had een sterke service. De pass van RVV stond onder druk en de dames wisten dit niet onder controle te krijgen. SKC wist uit te lopen tot 12-2. Na een time-out werden er aan de kant van RVV drie wissels uitgevoerd. De serviceserie van SKC werd onderbroken en puntje voor puntje knokten de dames van RVV zich terug. Met dank aan de support van de mensen langs de kant wisten de dames weer een voorsprong te pakken. Een sterke service maakte een einde aan deze set die knap gewonnen werd door RVV met 25-22.

Deze drive volhouden en enthousiasme in het spel. Zo gingen de dames de derde set in. Heel even leek het of het een kopie van de tweede set ging worden. Echter wisten onze dames dit snel om te draaien. Met een goede service en mooi gespeelde ballen op de middenaanval pakten onze dames de voorsprong. En ook in deze set werd de voorsprong niet uit handen gegeven. Met 25-17 stond het 3-0 in sets voor de dames van RVV.

Om mee te blijven draaien in de top 3 was een 4-0 overwinning noodzakelijk. Vol goede moed werd er dan ook gestart aan de vierde set. Een sterke service, scherpte in de pass en afwisselende aanvallen op midden, buiten en diagonaal zorgde deze set voor een ruime voorsprong. Met de heren die al klaar stonden voor hun wedstrijd, werd de wedstrijd van dames 1 in stijl afgemaakt met 25-12.

Een fantastische overwinning na twee weken geen wedstrijd gespeeld te hebben. De volgende wedstrijd spelen de dames voor de Bekercompetitie op donderdag 21 november thuis in de Boorsmazaal tegen Punch dames 2.

Mooie actie van Floortje

Reactie niet mogelijk.