RVV Dames 2 op ramkoers

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen waren de dames duidelijk: “Die titel is voor ons”. Twee trainingen en één oefenwedstrijd later was het zover, de seizoensouverture tegen Kratos stond op het programma. Een voor RVV erg stroeve wedstrijd waarin nog veel verbeterpunten te zien waren. Echter, over het resultaat klaagde niemand. Na hard werken stond een 4-0 uitslag op het digitale formulier. Iedereen lachen, iedereen blij.

De eerste horde was dus genomen, tijd voor de tweede. Het bekende team van VSTS kwam deze keer op bezoek in de eigen Boorsmazaal. Personele problemen leken zand in de net gestarte RVV-motor te gaan gooien. Gelukkig waren daar Quinty en Isa die de helpende hand boden en samen met de andere dames ten strijde trokken. De dames moesten wel een beetje wennen aan elkaar, de missende libero en het spel van de gasten uit Bodegraven. Dit resulteerde in een stroef beginnende  eerste set. Naarmate deze set vorderde werd er echter steeds meer structuur zichtbaar. De pass ging lopen, ballen werden weer verdedigd en mede door enkele raken klappen van Isa werd de eerste set binnengeharkt. 25-15.

De tweede set wederom een matige start voor de nummer 4 van vorig seizoen. Gelukkig werd de rug op tijd gerecht en bouwde RVV aan een grote voorsprong. Aan het einde van de set verscheen Quinty binnen de lijnen en sleepten de dames, na weer wat wennen, ook deze set binnen via enkele services van laatstgenoemd talent. 25-20.

Coach Bas hoefde niet veel te doen, behalve de dames erop te wijzen scherp te blijven en keer op keer bij te schakelen. Dit deden de dames dan ook uitstekend gedurende de derde en vierde set. Ook zonder libero liep de pass onder leiding van Joan en Daniëlle uitstekend met als gevolg dat het spel een stuk makkelijker werd. De dames van VSTS wisten niet meer waar ze het zoeken moesten na de rake klappen van Nathalie, die keer op keer perfect werd gevonden door spelverdeelster Willy. De winst in deze sets kwam dan ook nooit in gevaar. De enkele keer dat VSTS kansen zag, boorde Arina deze de grond in met haar service en aanvalsgeweld. Zelfverzekerd en zeer volwassen speelde RVV deze sets uit (25-15 en 25-18).

Al met al een uitstekend begin voor Dames 2. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Rijswijk tegen de dames van Inter Rijswijk. Deze pot vangt aan om 14.15. Extra support slaan de dames nooit af, dus kom, klap, juich en geniet!

Reactie niet mogelijk.