RVV Ds1 – Kalinko Ds4: 3-1!

We zijn begonnen!!

Rvv dames 1 mocht afgelopen zaterdag starten tegen een ‘oude bekende’, Kalinko dames 4. Daar waar RVV vorig jaar moeite had met deze tegenstander, gingen de dames dit jaar sterker van start.

Dames 1 van RVV speelt bijna in dezelfde samenstelling als vorig jaar. De dames weten dus wat ze aan elkaar hebben. De eerste set begon wat vlak, misschien onbewust toch wat spanning dat het seizoen weer begonnen is. Ondanks de spanning wisten de dames wel de set met overtuiging te pakken (25-13). Goed, de kop is eraf, iets meer enthousiasme en nog meer overtuiging moest ook voor winst in de tweede set zorgen. De servicedruk werd opgevoerd en de dames maakten de rally’s netjes af, met resultaat (25-16).

Wat wissels in de derde set moesten zorgen voor extra scherpte. Waar de dames uit Katwijk redelijk goed aan de set begonnen lieten zij na een kleine voorsprong Kalinko meer in het spel komen. De dames uit Scheveningen wisselden aanvallen af met geplaatste ballen en RVV had niet direct antwoord. Aan het einde van de set kwamen onze dames terug, maar het ws te laat, de set ging met 25-19 naar Kalinko.

Coach Ronald Verheij zette de dames van RVV weer aan en riep op tot scherpte en samenspel. Een goeie set volgde en met resultaat, de dames pakten de laatste set met 25-15 en daarmee een 3-1 winst voor de eerste wedstrijd.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 5 oktober om 15.00 uur in de Boorsmazaal.

Reactie niet mogelijk.