RVV en Nesselande maken er een volleybalfeestje van

Spectaculair volleybal, spannende rally’s en met RVV en Nesselande twee teams die vol voor de winst gingen. Met deze ingrediënten werden de toeschouwers zaterdag verwend in de volle Boorsmazaal tijdens de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen in de Promotieklasse C. De Katwijkers bleken in eigen huis ook voor de kampioen niet te kloppen (3-2).

Voor beide teams stond niets meer op het spel. Nesselande kroonde zich een week eerder al tot kampioen en RVV had haar kans op de tweede plaats (p/d-wedstrijden) in diezelfde ronde verspeeld door onnodig te verliezen bij Inter Rijswijk. Concurrent Leython maakte vervolgens geen fout en stelde de tweede plaats veilig, waardoor beide teams vrijuit konden spelen. Vanaf het eerste fluitsignaal gaven beide teams elkaar niets toe in de eerste set, ook niet qua aantal onnodige fouten. Dat waren er veel, maar dat kwam ook omdat er met vol risico werd gespeeld. Nesselande was boven de 20 net iets scherper en haalde ondanks fantastisch verdedigingswerk van onder meer libero en RVV-uitblinker Bas van der Tang na een spannende rally de set binnen (22-25).

Waar RVV het aantal fouten in de tweede set fors naar beneden bijstelde, bleef Nesselande volharden in onnodige missers. Het leverde de thuisclub al snel een geruststellende voorsprong op, die mede dankzij goed aanvalswerk van Ken Rovers en Jelle Noest eenvoudig setwinst opleverde (25-17). Dit beeld was in de derde set weer andersom. RVV maakte te veel onnodige fouten en Nesselande profiteerde daar slim van (19-25).

Met een mogelijk nederlaag in zicht werden de mouwen nog maar eens opgestroopt, want dat was natuurlijk niet de bedoeling. Op het midden begon naast Ken Rovers ook Robert de Vries te scoren en spelverdeler Ard de Mooij, die een sterke pot speelde, had als vangnet altijd nog de ervaren diagonaal Martin Verheij om op terug te vallen. Het motortje zoemde lekker en de voorsprong was er al snel. Nog een moment kreeg RVV het even lastig, maar door enkele slimme wisselingen sleepte de thuisploeg er een vijfde set uit (25-18).

Daarin was het tot de veldwissel spannend. Het publiek ging er nog maar eens een keer volledig achter staan en dat gaf RVV het laatste zetje. Ken Rovers had aan het net een muurtje gemetseld en wat Nesselande ook probeerde, vanaf 9-7 scoorde de kampioen geen punt meer (15-7).

Reactie niet mogelijk.