RVV geeft koploper CITO prima partij

Al jaren behoort CITO H2 tot de topteams uit de 3e divisie en dit jaar steken zij er met kop en schouders bovenuit. Met een team bestaande uit een zeer grote groep aan oud-divisie spelers verslaan ze dit seizoen bijna iedere tegenstander. Met RVV had de koploper uit Zeist echter flinke moeite. De Katwijkers deden zichzelf in een schitterende partij volleybal misschien wel een beetje tekort door maar 1 set te winnen (1-3).

RVV is in 2018 nog op zoek naar een goede flow na de nederlaag van vorige week tegen Waterlanders in Nieuwkoop. In de eerste set schoot RVV uit de startblokken. Met een sterke service en een al even sterke blokkering zette de thuisploeg CITO onder zware druk. De Katwijkers ontzenuwden iedere aanval, scoorden zelf via onder meer Samuel di Maggio makkelijk en lieten niets heel van CITO (25-14!).

De onbedreigde koploper realiseerde dat het zo niet verder konden en bracht vers bloed binnen de lijnen. Desondanks had RVV ook in het eerste deel van de tweede set de controle, maar gaandeweg de set nam CITO het initiatief over. De Katwijkers waren in de eindfase niet te beroerd om de mannen uit Zeist hier een beetje mee te helpen. RVV verloor de set te makkelijk (22-25).

In de derde set werd de omslag in de wedstrijd steeds meer duidelijk. RVV moest twee keer zoveel energie steken in haar punten dan CITO. De bereidheid van RVV om heel diep te gaan zorgde ervoor dat het publiek nog eens goed achter de mannen van Nico Halsema ging staan. Kleine onzorgvuldigheden aan Katwijkse kant zorgden uiteindelijk voor het puntenverschil in de derde set (20-25).

Ook in de vierde set dreef RVV de nummer 1 van de 3e divisie tot het uiterste. RVV speelde een prima set en vocht zich naar een mooi uitgangspunt voor een eindspurt, maar moest helaas haar meerdere erkennen in CITO. Op de juiste momenten verdedigde CITO de snoeiharde aanvallen van RVV en toonde daarmee aan een waardige koploper te zijn. De mannen uit Zeist moesten diep gaan om de wedstrijd vier sets te winnen, want RVV trok het eigen niveau een stuk omhoog om er een vijfde set uit te slepen. In een schitterend schouwspel trok de thuisploeg toch aan het kortste eind (21-25, uitslag 1-3).

Komende vrijdag 9 februari speelt RVV de derby tegen Leython H1. De wedstrijd wordt gespeeld in de Bloemerd in Leiderdorp en begint om 21.30 uur. De Katwijkse mannen hebben na de 1-3 nederlaag in de eerste competitiehelft iets recht te zetten. Komt allen!

Reactie niet mogelijk.