RVV H1 beleeft prima start in Derde Divisie

Nadat de Katwijkse volleybalheren vorig seizoen via de nacompetitie de lang gekoesterde promotie afdwongen, komt het sinds jaren weer uit in de Derde Divisie. Een stapje hoger dus, maar het niveauverschil lijkt de spelers van RVV niet veel uit te maken. Protos H2 werd in Utrecht overtuigend met 0-4 opzij gezet.

Ondanks de goede voorbereiding zijn er de nodige zorgen geweest over de bezetting. Na het vertrek van Ken Rovers (Inter Rijswijk) en Gert Klok (gestopt), waren er nog maar acht spelers over. Met toevoeging in de personen van Melchior de Jong (extern) voor de liberopositie en Marijn Heemskerk voor de middenpositie (eigen jeugd) maakt dat trainer/coach Nico Halsema weer tien man tot zijn beschikking heeft.

Het publiek werd door beide teams op een spannende eerste set getrakteerd. Veelal leek Protos de beste kaarten te hebben, maar RVV hield stand en liet de afstand niet te groot worden. Zodra de ‘big points’ werden bereikt, bleek RVV het meest efficiënt. De Katwijkers hadden enkele setpoints nodig om de set er uiteindelijk uit te slepen (26-28).

De setwinst van RVV in de eerste set gaf de ploeg de nodige motivatie om de goede lijn door te trekken en pakte direct een 5-1 voorsprong. Om vervolgens weer de touwtjes te laten glippen en de tegenstander tot 5-5 te laten komen. Halsema riep de mannen naar de kant om duidelijk te maken dat dit niet het niveau is wat in de Derde Divisie wordt verwacht. Wel wakker geschud, maar nog niet direct aanleiding tot een versnelling. Het gaspedaal werd pas boven de 20 punten gevonden, RVV pakte de set met 22-25.

Eind tweede set werd Samuel di Maggio gebracht voor buitenaanvaller Jelle Noest. Dit resulteerde in iets meer stabiliteit in de passing en dat gaf spelverdeler Ard de Mooij de mogelijkheid zijn aanvallers beter te bedienen. Ook werd RVV af en toe flink geholpen door de tegenstander, die in zowel de derde als vierde set grossierde in onnodige fouten. RVV bleef wel bij de les en winst beide sets met 20-25 binnen te slaan.

Komende zaterdag is het Super Saturday in de Boorsmazaal. Zowel het eerste heren- als damesteam spelen die dag thuis. Heren 1 speelt om 19:00 uur tegen Nesselande H2 uit Zevenhuizen.

Reactie niet mogelijk.